Axel Olsson|17 februari, 2024, 19:35

Jag väljer att spela på Brighton vinner i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Dessa två möttes i cupen för tre veckor sen. Det blev 2-5 till Brighton.

  • Brighton har ett par otursamma resultat. Vissa insatser har varit bättre än resultaten.

  • Sheffield var effektiva mot Luton, men saknar fortfarande kontinuitet.

  • Sheffield har enorma bekymmer i försvaret. 60 insläppta mål efter 24 omgångar.

Viktig seger senast

Sheffield knep tre livsviktiga poäng i senaste matchen mot Luton Town. En förlust där och då, skulle inneburit ett avstånd på hela elva poäng upp till säker mark. Med det sagt var segern blytung, även fast Sheffield fortfarande sitter i en dålig sits. Luton Town var det klart bättre laget i den matchen, men Sheffield var mer effektiva i deras omställningar.

Trots segern är Sheffields försvar fortfarande kraftigt ifrågasatt. De har släppt in 60 mål efter 24 omgångar, ett facit som brukar tala för en given nedflyttning. Dessa två lagen möttes för tre veckor sedan och då hade Sheffield enorma bekymmer med Brightons offensiv. Även fast de faller lågt med hela laget, räcker det inte för att stänga igen mot skickligare motstånd. Matchen slutade 2-5 till Brighton och gästerna är givetvis självklara favoriter inför söndagen också. 

Förtjänat mer

Brighton har inte särskilt många ligasegrar på senaste, dock har de haft otur i ett par av matcherna. De kunde mycket väl fått med sig ett kryss i senaste matchen mot Tottenham, där de sistnämnda avgjorde i sista minuten. Krysset mot West Ham var också oförtjänt utifrån hur matchen utspelade sig, med det sagt har flera prestationer varit bättre än själva resultatet.

Brighton kommer att vara bollförande mot Sheffield United och det är något dem är väldigt bekväma med. De har flera kreativa spelare i offensiven och när de väl får det att stämma har Brighton en väldigt hög nivå. Trots två förluster i deras tre senaste måste vi se Zerbis gäng som självklara favoriter. De vann stort mot Sheffield i cupen och i ligaspelet var de påväg mot en seger innan deras röda kort. Skadeläget har ljusnat en aning och nu är även yttern Adingra tillbaka, efter att ha vunnit det afrikanska mästerskapet. Han spelade en stor roll i Elfenbenskusten och var fenomenal i finalen med två fina assister. 

fotboll, premier league
|
units: 3/5 - spelstopp: 15:00
Sheffield United - Brighton
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.