Erik Norin|17 mars, 2023, 10:30

Jag väljer att spela på ett målspel för bortalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Växjö löser spelet i tre av fem matcher mot Luleå den här säsongen.

  • Växjö löser spelet i sex av sina tio senaste matcher.

  • Växjö var helt överlägsna i det första mötet i matchserien.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Växjö över 2,5 mål hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Kan inte förlita sig endast på defensiven

Luleå har en stark defensiv som man har förlitat sig mycket på under hela säsongen och tagit segrar med liten marginal. Offensiven har istället varit ett stort problem, men lossnade rejält mot Oskarshamn i Play-in och jag trodde vi skulle få fortsätta se den offensiven mot Växjö. Luleå mäktade med endast nio skott på mål i den första matchen och uppenbart var det att den defensiva spelidén inte kom till sin rätta utan att Växjö metodiskt bröt ned den. Tror därför man måste gå mer framåt här, inte bara på grund av förra matchens haveri utan också att det är hemmaplan och att man ligger under i matchserien.

När man då går lite mer framåt så gör man troligtvis något mål offensivt, men jag tror man blottar sig mer bakåt och då har Växjö visat en skicklighet som Luleå får svårt att matcha den här säsongen. Lassinantti i kassen storspelade även han i förra matchen och det behöver han göra här igen, inte alls säkert att så blir fallet. Luleå har släppt in tre mål eller fler i fem av sina tio senaste matcher och nu står alltså tuffast möjliga motstånd på andra sidan.

Harmonisk nedbrytning av motståndet

Växjö insåg att man i det första mötet ställdes mot ett Luleå som fokuserade defensivt och ville gå på kontring, då bjöd man knappt bort en enda kontring på hela matchen och stod för en nedbrytning av Luleå som till sist gav resultat. Man känns väldigt harmoniska och man tror verkligen på sin spelidé vilket såklart blri otroligt viktigt under hela slutspelet. Man vann ligan av en anledning och det är att man har ett spel som består av mycket rörelse och bra pucktempo, det utnyttjade man verkligen i det första mötet och jag tror det fortsätter här.

Mot Luleå har man också vunnit samtliga matcher den här säsongen och löst vårat spel i tre av fem matcher. Man har därför god feeling i hur man ska spela och det är upp till Luleå att hitta på någonting här om inte Växjö på ett enkelt sätt ska gå vidare från den här matchserien. Växjö löser spelet i sex av de tio senaste matcherna och avslutade serien med att rycka upp sig lite efter en nedåtperiod ett tag. Det slutade med självförtroendeboost i form av serieseger.

ishockey, shl
|
units: 2/5 - spelstopp: 15:15
Luleå - Växjö
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.