Daniel Jacobsson|17 mars, 2023, 10:32

Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Manchester City är i toppform efter överkörningen senast.

  • Ett landslagsuppehåll väntar och City har möjlighet att matcha laget hårt här.

  • Rotation eller ej, Manchester City har ingen B-elva.

  • Burnley saknar Harwood-Bellis som är utlånad från Manchester City.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Man City mål i båda halvlekarna hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Uppehåll väntar

Manchester City var pressade inför hemmamötet i Champions League efter oavgjort i Tyskland. Förväntningarna sattes och levdes upp till. Pep Guardiola och Manchester City ändrade väldigt mycket och fick in Haaland mer i spelet än i det första mötet. Minst sagt. Erling Haaland gjorde fem (!) mål i 7-0 (!) segern mot tyska topplaget. Det här satte färg för säsongen och nu seglar man upp som en av de stora favoriterna till Champions League trofén. Lottningen av Bayern München i kvartsfinal är såklart tuff, men Pep och gubbarna kan lösa vad som helst när man spelar som i returmötet mot Leipzig.

Snart väntar ett landslagsuppehåll men först är det FA Cup-matchen mot Burnley. Jag har en stark känsla att man vill fortsätta på den fina raden nu efter segern senast. Manchester City har en trupp som roteras en hel del, men det finns inga dåliga spelare att ställa fram i det här mötet och då tror jag att man öser på igen. Mål i båda halvlekarna är inte omöjligt trots att man möter ett väldigt bra och formstarkt Burnley ledda av City-ikonen Vincent Kompany. Jag ser dock inte Hjalmar Ekdal stoppa Erling Haaland, Julian Alvarez eller den som startar längst fram.

Stark säsong

Burnley har kört över allt motstånd i Championship och går mot en övertygande ligaseger. Comebacken i Premier League gör man med Manchester City-ikonen Vincent Kompany som tränare, en manager som är hyllad till skyarna och som enligt självaste Pep Guardiola ses som en framtida tränare i den ljusblåa storklubben. Att dominera ett steg ner är dock inte tillräckligt att komma med när Manchester City väntar i cupen. Här lär man få stora problem på Etihad Stadium och det lär inte spela någon roll att Kompany känner motståndarklubben bäst av alla.

Burnley skall hyllas för sin säsong, men med förutsättningarna som finns och med motståndarnas dagsform lär det bli tufft. Manchester City kommer äga matchbilden från start till mål och gästerna lär bli för små. Jag har en stark känsla att offensiven i City kan skapa stora problem för Burnleys försvar i det här mötet och att det smäller ganska tidigt. Den största faktorn till spelet. Oavsett om det är Kevin de Bruyne eller tex Phil Foden som startar. Mål i båda halvlekarna för hemmalaget på Etihad Stadium.

fotboll, fa cup
|
units: 2/5 - spelstopp: 18:45
Man City - Burnley
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.