Daniel Jacobsson|17 mars, 2023, 10:31

Jag väljer att spela på gästerna i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Hammarby är numret större än Mjällby.

  • Hammarby fortsätter att ösa in mål trots flera spelartapp inför säsongen.

  • Mjällby saknar spetsen för att matcha Hammarby – för den här gången håller man ingen nolla.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Hammarby hos Svenska Spel

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Höll tätt mot Kalmar

Mjällby har stått för en imponerande försäsong såhär långt. Trots spelartappen av Jacob Bergström och Carlos Moros Gracia har man lyckats prestera både framåt och bakåt hittills. Nyförvärvet Alexander Johansson från Varberg sticker ut i mängden men man har också tagit in Tom Pettersson, Noah Eile och Colin Rösler. Mjällby lyckades gå till slutspel från en grupp med Dalkurd, Oskarshamn och Sirius. Ett gruppspel som man såklart var storfavoriter i med tanke på kvaliteten hos motståndarna. Efter gruppspelet kunde man inte dra för stora växlar av Mjällby, men deras kvartsfinalvinst mot Kalmar går att analysera.

Det är en stark prestation på nytt av Mjällby, en kvartsfinal som man vinner efter mållösa 90 minuter och ett straffavgörande. Mållösa kommer man inte kunna bli mot Hammarby för då är risken att man åker ut med klara besked. Jag har en stark känsla att Mjällby blir aningen för tunna mot Bajen den här lördagen, det skiljer en del klass mellan klubbarna trots att det är försäsong och värdarna gjort det bra hittills. Dessutom är det inte samma Mjällby som för något år sedan där man kunde sno poäng av storklubbarna på hemmagräset.

Målskyttet

Två nya mål, en derbyvinst mot AIK och ett avancemang till semifinal. Nu går Hammarby för cupguldet med bara Mjällby, Häcken och Djurgården kvar att slåss emot. Bajen fick en tacksam lottning i cupen då Mjällby står för motståndet härnäst. Ett steg ner när man jämför kvartsfinalen mot AIK i både kvalitet och tryck kring matchen. Hammarby har precis som Mjällby haft en skön väg till slutspelet. Enorma 15-1 i målskillnad under gruppspelet mot lag som Brage, Norrby och Sundsvall sticker såklart ut. Det talar dessutom för vart man står i år under Marti Cifuentes. Målskyttet är det inga fel på, trots att flera nyckelspelare från fjolårets offensiv lämnat.

Kvartsfinalen mot AIK hade det mesta. Hammarby gick ner i odds runt matchstart och kunde leva upp till förväntningarna efter 2-1 segern. Underbarnet Madjed saknades pga sjukdom men förväntas vara tillbaka här. Känslan är att trion framåt var lite bleka men lyftes som vanligt av Nahir Besara bakom. Förra årets bästa spelare styr och ställer på offensiv planhalva och lär vara svårfångad även för Mjällby på Strandvallen den här semifinalen. Hammarby håller en högre klass då, nu och framöver. Tvåan klickas till ett fint pris – var noga med att hitta det högsta och bästa oddset!

fotboll, svenska cupen
|
units: 4/5 - spelstopp: 15:00
Mjällby - Hammarby
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.