Axel Olsson|17 mars, 2023, 10:36

Jag väljer att spela på Harry Kane gör mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Kane hittas tvåa i skytteligan med 20 fullträffar.

  • Kane stod för två av målen i deras senaste 3-1 seger mot Nottingham.

  • Southampton stod för en svag insats mot Brentford.

  • Tottenham har nu endast ligaspelet och en topp 4 att fokusera på.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Kane gör mål hos Hajper

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Fortsatt kvar på jumboplatsen

Efter en tid med starka resultat föll Southampton tillbaka med en förlust i senaste ligamatchen mot Brentford. Undertecknad ansåg att deras starka resultat var en överprestation där marginalerna varit på deras sida. Fortsatt oklart om så var fallet men det här var iallafall en klart sämre prestation från deras sida och den här gången gav det ingen utdelning. Saints var riktigt uddlösa framåt och det är ett fortsatt problem som måste lösas ifall de ska hålla sig kvar.

Selles har väl skapat en lite bättre struktur i försvaret men de har fortfarande gått mållösa i tre av deras fyra senaste ligamatcher, då blir det svårt att ta poäng i det långa loppet. Det är fortsatt jämnt i botten och Southampton har endast två poäng upp till säker mark, dock har de spelat en match mer än bottenkonkurrenterna. Det är verkligen viktiga poäng på spel under lördagen men Saints är kraftiga underdogs mot Tottenham. De lyckades inte att hålla Toney borta från målprotokollet och nu möter försvaret ännu en vass avslutare i form av Harry Kane. Dessa två lagen möttes i premiären och då vann Spurs med bekväma 4-1.

Anfallaren bär Tottenham

Det är lite oklart i bortalägret där Antonio Conte ryktas gå antingen i vår eller i sommar, vilket har startat spekulationer kring vem som ska styra den här skutan framåt. Än så länge är italienaren kvar i klubben och efter CL-uttåget har nu Tottenham endast ligan att fokusera på. De behöver avsluta starkt för att behålla sin plats i topp 4 och därmed gå vidare till det ack så viktiga Champions League-gruppspelet. Efter en sämre vecka var ligasegern mot Nottingham Forest ett steg i rätt riktning.

Nottingham Forest var verkligen inte chanslösa men Tottenham visade sin offensiva kvalitet i den här matchen. De är fortsatt ganska osäkra i försvaret där Lloris frånvaro påverkar en hel del, men som så många gånger förr var det ingen mindre än Kane som ledde laget till seger. Han stod för två av målen och ett annat glädjeämne var att sykoreanen Heung Min Son var tillbaka i målprotokollet. Son har verkligen inte kommit upp i den nivån som vi är vana att se honom på och det har betytt att Tottenham förlitat sig ännu mer på Kane den här säsongen. Engelsmannen har stått för 20 fullträffar och han är en avslutare av högsta rang – målspelet känns givet här då det är viktiga poäng som står på spel och att de tar sig an tabelljumbon Southampton.

fotboll, premier league
|
units: 2/5 - spelstopp: 16:00
Southampton - Tottenham
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.