SPELTIPS 18/5 inför FC Köpenhamn – FC Midtjylland: Vi synar målmarknaden

Den danska ligafotbollen börjar lida mot sitt slut. Under fredagen spelas näst sista omgången och den på förhand hetaste matchen är mellan FC Köpenhamn och titelaspirerande FC Midtjylland. Två storklubbar i dansk fotboll. Vi synar ett fint spel på målmarknaden.

Match: FC Köpenhamn – FC Midtjylland (Superligaen) | Speltips: BLGM | Odds: @1.59 | Units: 3/5 | Spelbolag: Bethard| Spelstopp: 18:00

Stor besvikelse denna säsongen

För FC Köpenhamns del har denna Superligaen-säsongen varit en stor besvikelse. Laget som de senaste säsongerna dominerat dansk fotboll och tagit hem ligatitel efter ligatitel har i år aldrig varit riktigt nära. En usel inledning på säsongen gjorde att andra lag sprang ifrån och när mästerskapsserien drog igång var man i princip redan avsågade från titelstriden. Med två omgångar kvar ligan man på en tredjeplats med hela 24 poäng upp till toppduon Bröndby och Midtjylland.

Men även om säsongen varit en besvikelse så har ändå målskyttet flutit på ganska bra. Man har på 34 matcher stått för 65 mål, vilket ger ett snitt på 1,91 gjorda mål/match. Med andra ord snittar man nästan två gjorda mål per match, vilket rimmar bra med dagens speltips där man behöver göra minst ett. Ser vi till lagets form på sistone kan vi konstatera att den inte är på sin topp, även om den inte är dålig. De sex senaste matcherna har varit målrika, där båda lagen gjort mål i fem utav dem. Man snittar 1,33 insläppta mål/match i de sex senaste medan samma siffra för gjorda mål är 1,83. Lägg härtill att FCK:s matcher mot just Midtjylland brukar vara väldigt målrika. BLGM-spelet har med råge suttit i de sex senaste inbördes mötena, där den sammanlagda målskillnaden är hela 15-14 med FCK:s siffror först.

Går för titeln

För Midtjyllands del är denna matchen av allra största betydelse. Laget går en direkt kamp mot Bröndby om ligasegern. Med endast två omgångar kvar att spela har båda lagen 79 poäng, med Bröndby i serieledning på grund av bättre målskillnad. Midtjylland är med andra ord pressade att gå för vinst mot FCK då minsta snedsteg eller poängtapp kan komma att avgöra ligan åt Bröndbys fördel. Därmed lär motivationen vara på yttersta nivå inför matchen.

Ser vi till formen så kan vi konstatera att den är väldigt god. Laget har vunnit tre raka matcher och flera av lagets senaste matcher har varit målrika. Midtjylland har själva gjort mål i sju raka matcher och BLGM-spelet har suttit i fyra av lagets sex senaste matcher. Om vi kikar på målsnittet i de sex senaste matcherna så ser vi att man gör i snitt två mål/match, samtidigt som man även släpper in 1,5 mål/match. Man ställs nu mot ett visserligen avsågat, men alltjämt mycket kompetent FC Köpenhamn som säkerligen har ambitionen att avsluta säsongen på ett fint sätt. Båda lagen lär gå för segern i matchen, vilket öppnar för mål i båda riktningar.

Speltips: Båda lagen gör mål

Fredagens möte är mellan två lag vars matcher brukar vara målrika. Dessutom går bortalaget Midtjylland för ligatiteln. Dagens speltips blir således att båda lagen gör mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • FC Köpenhamn snittar 1,91 gjorda mål/match denna säsongen.

  • BLGM-spelet har suttit i fem av FCK:s sex senaste matcher.

  • BLGM-spelet har med råge suttit i de sex senaste inbördes mötena.

  • Midtjylland är i behov av vinst för att kunna vinna ligan.

  • Midtjylland har gjort mål i sju raka matcher.

  • BLGM-spelet har suttit i fyra av Midtjyllands sex senaste matcher.

Högst odds hittar jag hos Bethard som ger 1,59 för spelet. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.59 hos Bethard

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Skrivet av |2018-05-17T21:48:57+00:0017 maj, 2018|Fotboll, Superligaen|0 kommentarer
19-årig idrottsentusiast med ett brinnande intresse för såväl inhemsk som utländsk fotboll. Sebastian kommer dagligen förse er med speltips där huvudfokus kommer att ligga på Allsvenskan och Superettan. Håll utkik på hemsidan för att ta del av hans tips.

Lämna gärna en kommentar

Vi använder cookies för ge dig en så bra användarupplevelse som möjligt. Du kan läsa vår cookie-policy här. Ok