Kevin Andersson|16 maj, 2022, 20:00

Jag väljer att spela på att Tampa Bay Lightning vinner den här matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Washington visade upp Floridas svagheter i deras matchserie och Tampa är betydligt bättre.

  • Floridas försvar har varit ett orosmoment hela säsongen och var rankade på 17:e plats i expected goals emot.

  • Tampa vinner målvkatskampen i den här matchserien alla dagar i veckan.

  • Tampa har gått 13-2-1 utan Point så linan är en överreaktion från marknaden.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Viss oro bör finnas

Florida Panthers har momentum med sig då dem vann tre raka matcher för att vinna över Washington Capitals efter sex matcher. I en matchserie där många förväntade sig att Florida skulle vinna över Washington på fem eller färre matcher, så visade Capitals att det finns en del problem i Floridas spel som borde vara oroväckande när dem nu går vidare mot ett ännu starkare Tampa.

Trots att man vann Presidents Trophy så var Panthers försvar och målvaktsspel skakigt mot ett Capitals lag som inte har en bredare offensiv än sina topp sex spelare. Floridas försvar har varit ett orosmoment hela säsongen då det blev rankat på plats 17 under grundserien i fem-mot-femspelet vad det gäller expected goals emot.

Panthers förstamålvakt Sergei Bobrovsky var inte dålig i den första rundan men han var heller inget speciellt då han genererade 0.906 räddningsprocent på sex matcher. Ett större problem är dock hur Bobrovskys prestationer har varit mot Lightning under grundserien. När dem mött Tampa Bay den här säsongen så har Bobrovsky en räddningsprocent på blott 0.850 och en expected goals på 4.03 mål bakåt i snitt. Målvaktsduellen är en viktig kamp i vilken slutspelsserie som helst och Bobrovsky är underlägsen mot Vasilevskiy i samtliga kategorier.

Överreaktion

Tampa Bay Lightning vill också se till att hålla sitt momentum uppe då dem vann två raka utslagsmatcher för att vinna över Toronto Maple Leafs efter sju matcher. Förstamålvakten Andrei Vasilevskiy var fantastisk i de två matcherna när han räddade 60 av 64 skott med en räddningsprocent på 0.938 mot ett av ligans bästa offensiv.

Han har inte officiellt blivit bekräftad att missa matchen men anfallaren Brayden Point är listad som “högst osannolik” för match ett. Som ett resultat av det så tror jag det är därför vi får en så pass bra lina på en Lightning seger. Självklart hade både Tampa och och sina anhängare önskat att han var med i truppen men Lightning har faktiskt klarat sig riktigt bra under grundserien i de matcherna som han inte spelat. På de 16 matcherna som de spelat utan honom så har dem gått 13-2-1.

Värdet vi får på en Tampa seger är för bra för att inte välja. Då Points frånvaro har drivit upp priset så har dem ju gjort strålande ifrån sig utan honom och jag tror det är en stark överreaktion. Dessutom så tycker jag att Tampa Bay är bättre än Florida även utan Point. Trots att Floridas offensiv är djupare så har Tampa Bay ett bättre försvar, bättre målvakt och en mer erfaren huvudtränare. Värt att nämna är också att sedan det nya slutspelsformatet trädde i kraft 2014 så har Presidents Trophy vinnarna bara tagit sig förbi andra rundan en gång.

ishockey, NHL
|
units: 2/5 - spelstopp: 01:00
Florida Panthers - Tampa Bay Lightning
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.