SPELTIPS 18/5 inför GAIS – AFC Eskilstuna: Mål åt båda hållen?

Ett saftigt målspel klickas när GAIS tar emot AFC Eskilstuna under fredagen!

Match: GAIS – AFC Eskilstuna (Superettan) | Speltips: BLGM | Odds: 1,71 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 19:00

Vidöppen historia att vänta

Inför säsongen sågs GAIS som en av de större favoriterna att ta kliver upp till Allsvenskan nästa säsong. Med blott två vinster på de sju inledande matcherna kan vi konstatera att laget inte allt motsvarat förväntningarna. I dagsläget befinner man sig i botten av tabellen och pressen börjar börjar bli allt mer påtaglig. Ett argument är givetvis de skador man råkat ut för under serieupptakten, men sett till den potential truppen besitter så känns det argumentet aningen svagt. Med två raka förluster i bagaget är det hög tid att vända på trenden när överraskningslaget AFC Eskilstuna kommer på besök.

Gästerna har inlett starkt, inget snack om saken. Endast en förlust har inkasserats på de sju inledande omgångarna. Hade fyra raka vinster innan 2-2-matchen mot Värnamo senast. Inget fel på dagsformen med andra ord. Jag har följt laget ganska tätt inledningsvis och det som övertygat mest är den kollektiva styrka man visat prov på. Man spelar en frejdig offensiv fotboll och det är alltid underhållande att följa ett lag som detta. I dagsläget parkerar man på en tredjeplats i tabellen, och man kan vid seger ta sig upp på en högst imponerande andraplats. Ett heltaggat och fullt motiverat bortalag är att vänta.

Målspel dukas fram

Ur ett 1X2-perspektiv känns matchen ruskigt svårbedömd, istället väljer jag sikta in mig på målmarknaden där jag tror mig ha hittat matchens finaste drag. Att båda lagen hänger varsin kasse finns att klippa till 1,71 gånger smeten och här väljer jag att trycka av.

För hemmalagets del har pressen blivit påtaglig efter två raka förluster och en svag start på säsongen rent generellt, förväntar mig därmed en offensivare approach där man kliver framåt i planen och går för det ack så viktiga ledningsmålet. I grund och botten besitter hemmalaget en grym potential och förr eller senare måste det lossna, åtminstone målmässigt. Ur ett defensivt perspektiv har man släppt in mål i sex av de sju inledande matcherna, att man håller nollan mot ett offensivt skickligt AFC ser jag inte som särskilt troligt. Fulla fläktar åt båda hållen?

Vad gäller gästerna så är matchbilden ganska väntad; mycket boll på offensiv planhalva och tempodirigering deluxe. I grund och botten ligger lagets största styrka i offensiven som verkligen övertygat. I de fem senaste matcherna har man lyckats med bedriften att lösa minst två mål framåt, en bedrift som vittnar om lagets välkomponerade offensiv. Målsnittet ligger på vassa 1,86 mål/match. Urstarkt. Målmöjligheterna är goda mot ett GAIS som inte alls övertygat defensivt, och som väntas sätta komma till matchen med en offensiv approach.

Förväntar mig två lag som går för segern; kan öppna upp för en svängig tillställning med ypperliga målmöjligheter åt båda hållen. Ska vi säga 2-1/1-2?

Speltips: Båda lagen gör mål

Förväntar mig en öppen match med goda målmöjligheter åt båda hållen. Ett poängdesperat GAIS vars försvarsspel lämnat en hel del att önska, mot ett formstarkt AFC som övertygat stort i offensiven samt i det kollektiva spelet. Mål åt båda hållen måste klickas till 1,71 gånger pengarna.

  • GAIS har släppt in mål i sex av de sju inledande matcherna

  • AFC snittar 1,86 mål/match, i de fem senaste matcherna har man gjort minst två mål framåt

  • GAIS är i stort poängbehov och AFC går som tåget – båda lagen går för seger här

  • AFC har övertygat stort offensivt, däremot har försvarsspelet lämnat en del att önska rent spelmässigt

Mål åt båda hållen spelas till 1,71 gånger smeten. Unibet är platsen. Tre units investeras!

Rygga till 1.71 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Skrivet av |2018-05-17T22:33:10+00:0017 maj, 2018|Fotboll, Superettan|0 kommentarer
Content & Community Manager här på Speltips.se. Elias förser er läsare med djupgående och välanalyserade speltips, nyheter av olika slag och riktigt heta kampanjer och erbjudanden. Elias är dessutom huvudansvarig för bettingcommunityn på Facebook där han huserar på daglig basis, tveka inte på att skicka iväg ett meddelande vid frågor eller funderingar.

Lämna gärna en kommentar

Vi använder cookies för ge dig en så bra användarupplevelse som möjligt. Du kan läsa vår cookie-policy här. Ok