Daniel Jacobsson|17 maj, 2024, 11:03

Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Leverkusen står för en helt otrolig säsong.

  • Övertygad om att man inte vill riskera att tappa den obesegrade raden i sista omgången.

  • Leverkusen förbereder sig för två cupfinaler.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Obesegrade

Bayer Leverkusen har fått otroligt mycket beröm under säsongen och det är svårt att sluta ösa på med lovord. Det är både härligt och väldigt piggt att Leverkusen gått och vunnit Bundesliga. Bayern München och de andra storklubbarna som tidigare utmanat är inte ens i närheten den här säsongen och dessutom får man nu behålla Xabi Alonso som tränare även nästa säsong. Får man även behålla storskytten Patrick Schick och lagets främsta spelare Florian Wirtz så är mycket vunnet även inför kommande säsonger. Det är dock ett tag tills dess och storspelarna skall bland annat ut och spela Fotbolls-EM innan det nya kontraktet är påskrivet.

Under lördagen avslutas årets säsong i Bundesliga och Bayer Leverkusen lägger allt krut på att avsluta säsongen obesegrade. Därför lär man inte chansa speciellt mycket mot Augsburg trots att det är ett tight spelschema även efter ligasäsongen. Leverkusen gör vad som krävs här mot ett redan utcheckat Augsburg. Leverkusen kommer från en överlägsen bortavinst mot Bochum och formen är det ingenting att klaga på, som ni kanske förstått.

Augsburg är inte laget

Augsburg avslutar säsongen i mitten av tabellen och är inte det (!) laget som skall förstöra den obesegrade säsongen för Leverkusen under lördagen. Hemmalaget kan vara lugna så länge man prioriterar matchen som vanligt och inte underskattar motståndarna. Ännu skall man inte ha gått på champagnen i Leverkusen, det får man nog vänta med ännu längre då det väntar viktiga matcher även efter ligasäsongen. För Augsburg tar säsongen slut här och nu idag och det bästa med den sista dagen för gästerna på BayArena är att man får vara med och se firandet av ligatiteln, väll?

Det är nämligen tydligt att man checkat ut tidigare än tänkt. Augsburg har fyra raka matcher med förluster och den senaste vinsten kom Union Berlin på hemmaplan den 12 mars. Det var ett tag sedan och sedan dess har man inte hittat tillbaka till formen. Nu väntar en väldigt tuff avslutning och som sagt, det här är inte laget som skall förstöra festen för Xabi Alonso, Florian Wirtz och hela det här succélaget.

fotboll, bundesliga
|
units: 4/5 - spelstopp: 15:30
Leverkusen - Augsburg
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.