Daniel Jacobsson|17 juni, 2024, 10:51

Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Cristiano Ronaldo visade form i genrepet.

  • Portugal har en brutalt bred trupp på kvalitet.

  • Tjeckien är ingen slagpåse, men Portugal kommer bli ett nummer för stort.

Omsättningskrav: 15x – Min Odds: 1.90

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Numret större

När spelbolagen släppte sina oddslistor inför EM var Portugal en bit bakom landslag som England, Frankrike och Tyskland. Under senaste veckorna har man dock växt i anseende och när man under tisdagskvällen kliver in i turneringen finns det gott om personer som tror stenhårt på Cristiano Ronaldo, Bruno Fernandes och deras lagkamrater. Det här är ett landslag som har en brutal bredd av kvalitet och spets. Genrepet mot Irland minskade inte förväntningarna på laget, då Cristiano Ronaldo visade att hans målform i Saudiarabien inte är en slump. Tvåmålskytt och en given startplats som nia i det här landslaget även i år.

Jag lägger ett stort förtroende på Portugal inför premiärmatchen mot Tjeckien. Motståndet är tufft och det kommer inte bara vara att ställa ut skorna. Med en backlinje styrd av Pepe och Ruben Dias, eller alternativt underbarnet Antonio Silva, är det en stabilitet som byggs upp bakåt, framåt kommer man genom Bruno Fernandes, Bernardo Silva och någon av yttrarna Diogo Jota eller Rafael Leao. Det är många som hoppas på Cristiano Ronaldo och skytteligan, ett hopp som är befogat när CR7 återigen ser ut som en 20-åring.

Tuff uppgift

Tjeckien har tagit sig till EM och det är egentligen ingenting som förvånar. Tittar man till truppen har man flertalet starka spelare, trots att rutinen i Tomas Soucek och Vladimir Coufal börjar bli ålderstigen. Framåt lyser storstjärnan Patrick Schick ut och det är inte speciellt konstigt efter den fina säsong han hade i mästarlaget Bayer Leverkusen. Den här arenan har han spelat på förr och hemma i Tyskland känner han sig bekväm, kan han utnyttja det och bli lagets bästa spelare? Vi får väll se, men mot Portugal kan man få det tufft. Sedan väntar motståndare som Turkiet och Georgien, där skall man ta poängen för avancemang.

Tjeckien valde att spela två lättare genrep inför avresan. 7-1 mot Malta sticker ut målmässigt, men det är mot ett alldeles för svagt motstånd. På tal om svaga motståndare så mötte man sedan Nordmakedonien och vann med 2-1, vilket inte heller går att ta ut något särskilt ifrån förutom att Tjeckien går in i mästerskapet med en fin lagsammanhållning och ett glatt humör. Prestationsnivån får vi se vart den ligger och mot stora starka Portugal kan man nog få en chock. Här blir det en för svår uppgift för tjeckerna.

fotboll, em

|

units: 2/5 – spelstopp: 21:00
Portugal – Tjeckien
ODDS: @1.83

 

Portugal -1 hos Bethard

 

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.