Jag går rakt ut på vårt älskade landslag här. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Sverige har ett bättre lag på pappret än Slovakien.

  • Slovakien missade att ta poäng mot Cypern och Malta inför mästerskapet.

  • Sverige stod för en mycket stark försvarsinsats mot Spanien.

  • Vid seger är Sverige i stort sett klara för slutspel.

  • Alexander Isak var stundtals magisk mot Spanien och möter här betydligt sämre försvarare.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Sverige hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Stabil defensiv

Sverige stod trots allt för en mycket stark defensiv insats i bortamötet mot Spanien. Spanjorerna skapade två riktigt heta målchanser, där den ena berodde på ett misstag från Marcus Danielsson. Annars var det några skott utifrån som blev farliga men i det stora hela så tog Sverige bort många inspel tidigt och skapade offensivt nästan lika många heta chanser som Spanien gjorde. Nu ställs vi mot ett lag som är betydligt mer på vår egen nivå och nu tror jag vi istället kommer vilja hålla i bollen och skapa lägen offensivt.

Och när vårt landslag nu ska skapa lägen offensivt så känns det otroligt roligt och intressant att Alexander Isak gjorde en sådan bra insats som han gjorde mot Spanien. Både han och vår offensiva kreatör Emil Forsberg byttes också ut innan slutsignalen och kommer till den här matchen med ett otroligt sug efter att hålla i bollen mer och hitta fler vägar fram till målchanser. På högerkanten kan det också vara dags för Dejan Kulusevski om Janne Andersson vågar gå mer offensivt. Intressant att se vad Kulusevski kan uträtta. Vi har också fem raka segrar inför den här turneringen, icke att förglömma att anfallsspelet fungerat ganska bra i dessa matcher. Utöver Forsberg och Isak ska det bli intressant att se hur både Kristoffer Olsson och Ludwig Augustinsson kan få spela ut ett mer offensivt register.

Skrällseger i premiären

Om jag tycker att Sverige fick en drömstart så är Slovakiens start på den här turneringen ännu bättre. Seger mot Polen och man har nu satt sig i ett läge där man om man slår Sverige är garanterade en topp 2-placering i den här gruppen. Intressant att se hur man attackerar den här matchen men jag tror definitivt att man vill gå för minst en poäng. Om Polen förlorar mot Spanien så räcker en poäng för Slovakien att vara klara för slutspel i det stora hela och det ska inte underskattas.

Dock är frågan hur bra Slovakien egentligen är. Segern mot Polen imponerar såklart men jag är inne på att det säger mer om Polen är Slovakien. Slovakien har inför den här turneringen tappat poäng mot både Malta och Cypern i VM-kvalet och tappade även poäng mot Österrike och Bulgarien i träningsmatcherna inför mästerskapet. Detta är lag som jag alla håller under Sverige och det gör jag även med Slovakien. Sverige är rätt favorit och jag tror därför man vinner.

Speltips Sverige – Slovakien: Högsta oddsen

Topp 5 bolag med odds

fotboll, em
|
units: 3/5 - spelstopp: 15:00
Sverige - Slovakien
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.