Axel Olsson|17 juni, 2023, 10:40

Jag väljer att spela på Algeriet vinner i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Algeriets stjärnor Mahrez och Benrahma förväntas spela.

  • De har mötts en gång i gruppspelet och då vann Algeriet med 2-0.

  • Uganda är utan försvararna Kizito och Ochaya som gjort vars två starter i kvalspelet.

  • Algeriet har stått för ett väldigt starkt kvalspel. De har fyra raka segrar.

Spännande avslutning

Kvalet till Afrikanska mästerskapen drar ihopa sig och nu är det endast två viktiga omgångar kvar. För Ugandas del väntar en spännande avslutning, eftersom de befinner sig på lika många poäng som grupptvåan Tanzania. Det kan bli en kamp in i det sista och det är endast ett av dessa två landslagen som kan ta sig vidare till turneringen. För Uganda väntar det tuffaste motståndet under söndagen då gruppettan Algeriet står på andra sidan.

Uganda får klara sig utan Kizito och Ochaya som dras med skador. De har startat vars två matcher i det här kvalet och det ger förbundskaptenen färre alternativ i försvaret. Utöver den knappa segern mot Tanzania har inte Uganda imponerat i det här kvalspelet. I det stora hela har de sett väldigt uddlösa ut och två gjorda mål efter fyra omgångar är inte önskvärt. På grund av att Algeriet varit så pass överlägsna har de fortfarande en stor chans att ta sig vidare, men då krävs det en uppryckning i en av deras två sista kvalmatcher. Vi tror att Uganda får det tufft mot Algeriet som dominerade deras senaste inbördes möte.

Överlägsna i kvalet

Algeriet har presterat på en helt egen nivå i grupp F. De står med full pott efter fyra kvalmatcher, vilket betyder att avancemanget och gruppsegern är ett faktum. Trots att Algeriet redan lyckats verkar det som att den nya målsättningen är att gå rent ur det här kvalspelet. När Algeriet och Uganda ställdes mot varandra i det första mötet vann de förstnämnda med 2-0. Det ska nämnas att de var totalt överlägsna med hela 81 % i bollinnehav och det var en bekväm trepoängare.

Det går att diskutera kring Algeriets motivation, men det finns positiva besked som talar till deras fördel. När mötet mot Uganda ägde rum senast saknades två stjärnspelare, den här duon förväntas vara tillbaka och redo för spel under söndagen. Vi pratar nämligen om stjärnorna Riyad Mahrez och Said Benrahma – det är två spelare som håller absolut högsta nivå i det här landslaget. Med deras spetsegenskaper blir offensiven riktigt farlig och det är en av de stora anledningarna till att vi tar Algeriets sida, trots att dem redan vunnit gruppen. Självförtroendet är på topp efter fyra raka segrar i kvalet och det fortsätter här.

fotboll, Afrikanska mästerskapen kval
|
units: 2/5 - spelstopp: 17:00
Uganda - Algeriet
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.