Champions League-gruppspelet är igång och hade säsongspremiär under tisdagen. Mycket fina och underhållande matcher då och nu väntar resterande grupper. Under onsdagen hittar vi flera fina möten, bland annat Atletico Madrid mot Juventus, vilket är ett gigantmöte av rang!

Match: Atletico Madrid – Juventus (Champions League) | Speltips: Över 1.5 mål | Odds: @1.50 | Units: 3/5 | Spelstopp: 21:00

Rygga till 1.50 hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Gigantmöte

När Champions League-säsongen är igång på riktigt är det bara att luta sig tillbaka och njuta. Det finns grupper, där massvis med storlag finns och möts redan innan slutspelet. Under tisdagen såg vi möten som Dortmund-Barcelona och Napoli-Liverpool. När vi sedan går in för den andra dagen av Champions League-gruppspelet den här säsongen, så hittar vi bland annat mötet mellan Atletico Madrid och Juventus. Den här matchen är en match av allra högsta kvalité, mellan två lag som tillhör den absoluta toppen i världen. Vi har supertalanger, rutinerade spelare och allra högsta klass i Cristiano Ronaldo. Den här matchen har allt.

De här två lagen mötte varandra så sent som förra säsongen i Champions League, då i åttondelsfinalen. Segrande ur det dubbelmötet gick Cristiano Ronaldos Juventus. En tuff start för italienarna i Spanien, där man förlorade med 2-0, innan man på hemmaplan vände underläget till avancemang och matchresultatet 3-0. Ja, dessa lagen har verkligen mött varandra i stora matcher genom åren. När nästa stormöte mellan lagen kommer så har vi höga förväntningar på en mycket bra fotbollsmatch. Det är två lag som startat säsongen mycket bra i de inhemska ligorna, men också har en del frågetecken. Maurizio Sarri är ny tränare i Juventus och har stora frågetecken runt omkring sig under inledningen av säsongen. Kommer han klara av trycket? Krysset mot Fiorentina senast är en match som man egentligen skall kunna vinna. Atletico Madrid åkte på en sur förlust borta mot Real Sociedad under helgen, en tuff uppgift och en svår borta match. Atletico har utöver det gått obesegrade, men fick mot Alexander Isaks nya klubb se sig själva förlora.

Målsnålt, eller?

Atletico Madrid och Juventus är två lag som besitter enormt bra defensiva spelare. Atletico Madrid sitter inne på Jose Gimenez, Stefan Savic och Mario Hermoso när det gäller mittbackspositionen. Tre starka alternativ, men det är självklart tufft att tappa en spelare som Diego Godin, som under en lång tid varit ledande i klubben. Det samma gäller Juventus, där det också finns oerhört starka val i det defensiva, men som också saknar en spelare i rang i form av långtidsskadade Giorgio Chiellini. Ett tungt tapp, men till skillnad från Atletico så kan Juventus ersätta det med en spelare av världsklass, Matthijs De Ligt. Det starka mittbackslåset i Bonucci-De Ligt är mycket bra. Lägg därtill att man utöver skadade Chiellini har Rugani samt Demiral.

Nämnde tidigare att detta mötet har allt, och det har det också. Två klubbar med trupper av världsklass. En enorm bredd och spets i bägge lagen. Det skall bli kul att se duellen mellan de två supertalangerna Joao Felix och Matthijs De Ligt. Jag tror att detta kan bli en betydligt mer öppen match än vad man tror på förhand. Det saknas spelare i det defensiva för bägge lagen och man har bevisat tidigare att detta mötet kan bjuda på mål. Bägge lagen kommer vara nöjda med poäng här, men jag tror samtidigt att det är två lag som inget av dom kommer backa hem mer än det andra. Full fart och friska fläktar väntar när dessa två gör upp igen. Atletico har chans på revansch efter uttåget förra säsongen.

Atletico är ett lag som är känt för att vinna målsnåla matcher. När Juventus gästar lär man inte kunna sikta på ett 1-0 resultat.

Speltips: Över 1.5 mål i matchen

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i tre raka möten mellan lagen.

  • Lagen möttes så sent som på försäsongen, då slutade det med 2-1 vinst för Atletico Madrid.

  • Lagen möttes ifjol, när åttondelsfinalerna skulle avgöras. Juventus gick segrande ur striden efter att ha vänt 2-0 i första mötet till 3-0 i andra.

  • Två målsnåla lag (under stora delar) under inledningen av säsongen med stora offensiva kvalitéer. Här tror jag på mer än ett tråkigt 0-0, 1-0 resultat.

  • Cristiano Ronaldo går sällan mållös från en Champions League-match. Atletico är starka hemma, mycket jämn och öppen match.

Högst odds hittade jag 17/9 kl 10:00 hos Bet365 som ger 1.50. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.50 hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.