Premiäromgången i Hockeyettan är avklarad och nu börjar den långa serielunken fram till det att serierna delar sig på Allettan och fortsättningsserierna. Under onsdagen spelar Väsby på bortaplan mot Enköping, ett Väsby som stod för en riktigt imponerande vändning senast.

Match: Enköping – Väsby (Hockeyettan) | Speltips: Väsby | Odds: @1.95 | Units: 3/5 | Spelstopp: 19:00

Rygga till 1.95 hos Coolbet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Premiärvinster för båda lagen

Enköping inledde säsongen under söndagen med att vinna över Hanviken med 5–4 efter straffar, ett resultat som Enköping inte riktigt är jättenöjda över. Hanviken är ett lag som man ska slå efter ordinarie tid om man vill utmana om Allettan på allvar. Dessutom släppte man in fyra mål vilket får anses som ett underbetyg. Det ska däremot tilläggas att Enköping vände ett 3–1-underläge inför sista perioden och att man knep extrapoängen trots ett sent kvitteringsmål vilket ändå visar på en stark moral. Laget i övrigt inför den här säsongen har genomgått flera förändringar. Tvillingbröderna och kulturbärarna Jesper och Andreas Sojé har lämnat laget. Det har även Jesper Bärgård, Mattias Johansson, Wilmer Lindblad och Douglas Alenbring gjort. Tunga tapp för Enköping som förra året knep en plats i Allettan. Det finns däremot flera ljusglimtar i truppen i övrigt. Duktiga spelare som Ludvig Wallin, William Kaijser och Zebastian Bodini Schmitt har anslutit samtidigt som Robin Nilsson är kvar i klubben. Enköping har garanterat chans att knipa en Allettanplats till jul om man spelar sina kort rätt.

Väsby hade en känslomässig berg- och dalbana i premiäromgången. Med 20 minuter kvar på klockan i Vilundaparkens Ishall stod det 1–4 till Visby/Roma. Trots det stora underläget visade man upp en stor moral när man gjorde tre mål på lite mer än fem minuter i den tredje perioden. Efter en mållös sudden death kunde sedan Väsby avgöra på straffar. En imponerande vändning minst sagt. Väsby har inför den här säsongen varit hyfsat förskonade från flera spelartapp. Egentligen är det bara Rasmus Sörgardt och Lubomir Fetkovic som är betydande spelarförluster. Istället har man fyllt på med talanger i form av Jonathan Rodensjö och Carl Wassenius. Dessutom har man kvar flera duktiga spelare som Christian Holmblad, Elliot Lorraine och Fredrik Falk som under försäsongen provspelade med Vita Hästen. Väsby har minst sagt flera intressanta spelare som kan ta nästa kliv och en plats i Allettan till att börja med lär inte vara något hinder.

Bredare och spetsigare bortalag

Det här är två lag som till jul med all säkerhet kommer att aspirera på platser i Allettan, men jag tycker ändå att jag ser skillnader i kvalité mellan de båda lagen. Väsby har en betydligt bredare och spetsigare trupp jämfört med Enköping som mer får förlita sig på att kollektivet går ihop och att man kanske får utväxling på någon spelare. Det kanske räcker till en plats i Allettan men ska du gå längre krävs en bredd samtidigt som du har spelare som kan avgöra matcher på egen hand. Här bör ändå Väsby vara det bättre laget och man kommer även till onsdagens match med en rejäl självförtroendeboost efter vändningen mot Visby/Roma.

Förra året hade man dessutom ett stort övertag på Enköping där man vann tre av fyra matcher lagen emellan, båda mötena i Allettan segrade man. Även fast det inte kommer skilja flera placeringar mellan lagen i sluttabellen tycker jag ändå att det är stor skillnad i kvalité mellan lagen. Här tror jag Väsby blir tyngst och att man åker hem med 3 poäng. Seger för Väsby spelas till 1.95 hos Coolbet.

Speltips: Väsby

Jag väljer att spela på att Väsby vinner. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Väsby har ett starkare lag än Enköping

  • Enköping imponerade inte i premiäromgången

  • Väsby har bra självförtroende efter vändningen mot Visby/Roma

  • Väsby segrade i tre av fyra matcher mot Enköping förra säsongen

  • Väsby har flera spetsspelare som kan avgöra matcher på egen hand

Högst odds hittade jag 16/9 kl 23:40 hos Coolbet som ger 1.95. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.95 hos Coolbet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.