Axel Olsson|17 september, 2023, 18:12

Jag väljer att spela på över 2,5 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • IFK Norrköping fortsätter att skapa mycket chanser framåt.

  • Mjällby har ett offensivt hot med firma Löfquist och Fenger där framme.

  • Bägge lagen har ingenting att förlora. Kan satsa för att klättra högre upp.

  • Norrköping har löst överspelet i fem av deras sex senaste ligamatcher.

Skapar mycket framåt

IFK Norrköping välkomnar Mjällby till Platinumcars Arena. Vid en seger har hemmalaget överraskande nog häng på en topp 4-plats. De har gjort det bra utifrån deras förutsättningar och fått med sig flera fina resultat under säsongen. Peking kan alltså kliva förbi Hammarby och vara endast tre poäng bakom fyran Djurgården. En tabellplaceringen i den regionen skulle vara en otrolig bedrift, sett till truppbygget och hur spelet har sett ut under stora delar av säsongen. Trots två raka förluster tycker vi ändå att Peking har rest sig rejält efter sommaruppehållet.

De fortsätter att skapa mycket chanser framåt och var till och med nära att stjäla poäng mot serieledarna Elfsborg. Traustasson och Hammershoj-Mistrati har växlat upp flera nivåer och varit helt avgörande i flera matcher. Norrköping har ingenting att förlora och kan fortsätta att ösa på framåt med deras vassa omställningsspel. De kommer nog få föra matchen mer än vanligt, då Mjällby också gillar att ligga lågt. Överspelet ligger iallafall för högt här med tanke på hur Pekings tidigare matcher har sett ut, även fast de möter Mjällby. Vi testar därför målspelet inför måndagen!

Vilar tryggt i mitten

Mjällby och ett överspel går inte hand i hand, men sett till motståndet och hur deras matcher sett ut är det inte ett helt oväntat val. Deras senaste omgång skulle verkligen slutat med fler mål än två. Kalmar skapade flera riktigt vassa lägen mot Mjällby-försvaret men kunde inte förvalta dem. Mjällbys seger var långt ifrån så självklar som resultatet påstår, snarare tvärtom. Med 29% bollinnehav och tre skott på mål var det högst oväntat att man skulle vinna med 0-2. Innan dess bjöd laget på en sämre defensiv insats när man var chanslösa mot ett starkare Hammarby.

Mjällby är i en fas där man ligger i mitten och har en chans att satsa för att slå sig in på övre halvan. De har fått lite mer fart på den egna offensiven efter sommaruppehållet, där erfarne Löfquist är en stor anledning till detta. Sedan han började spela från start har målproduktionen varit klart bättre. Han har själv gjort en del poäng samtidigt som Fenger har kommit igång bredvid. Mjällby är ett större offensivt hot nu än man var i första halvan av säsongen. Så överspelet lockar här!

fotboll, Allsvenskan
|
units: 2/5 - spelstopp: 19:00
IFK Norrköping - Mjällby
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.