Jag väljer att spela på över 5.5 mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Malmö har förstärkt med flera vassa offensiva spelare inför den här säsongen i bland andra Carl Söderberg och Lance Bouma

  • Färjestad har en av SHL:s bästa forwardsuppsättningar och det kryllar av poängproduktiva spelare

  • Malmö har gjort 17 mål på sina fyra senaste matcher

  • Färjestad har haft stora problem med sin defensiv senaste säsongerna och det måste förbättras i år

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Över 5.5 mål hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

SHL:s bästa nyförvärv?

Malmö har fått en angenäm start på SHL-säsongen och efter två spelade matcher har man skrapat ihop sex poäng, full pott! I premiären besegrade man Leksand knappt efter en svängig match och senast tog man en säker 5–2-seger mot Oskarshamn. En viktig start för huvudtränare Joakim Fagervall som var hårt pressad ifjol när Malmö ett tag låg riktigt illa till. Inför den här säsongen är dock tongångarna betydligt positivare och flera spännande nyförvärv har anslutit. Främst är det Carl Söderbergs återtåg som gett eko i hockey-Sverige och det finns få spelare i SHL som kan mäta sig med 35-åringens meritlista.

För Färjestads del är man ett av lagen som spekuleras kunna utmana om SM-guldet den här säsongen. Försäsongen har däremot varit turbulent och varken spelet eller resultaten har gått lagets väg. I premiären mot Växjö var man illa ute redan tidigt i matchen men efter en svängig matchbild kunde värmlänningarna till sist knipa två poäng efter att Victor Ejdsell avgjort i straffläggningen. En välbehövlig seger för tränare Johan Pennerborn som vill se sitt lag fortsätta plocka poäng i den här matchen.

Galen spets framåt!

Både Malmö och Färjestad har fått önskade inledningar på säsongen och nu är frågan vem som ska utöka sin vinstsvit. Malmö hade stora problem med sin offensiv ifjol men hittills har man visat upp en helt annan bild. Värvningarna i Carl Söderberg och Lance Bouma ger skåningarna en helt annan spets framåt i banan och det skulle inte förvåna mig om Malmö tar sig ett par hack upp i tabellen sett från fjolåret.

För Färjestads del har målskyttet och den offensiva produktionen varit lagets stora styrka de senaste åren. I år hittar vi bland andra Marcus Nilsson, Victor Ejdsell, Michael Lindqvist, Jacob De la Rose, Daniel Viksten och Victor Ejdsell i forwardsuppsättningen. I och med Färjestads smått galna bredd offensivt blir det här laget oerhört farliga framåt. Bakåt? Där ställer jag mig mer frågande där målvakten Henrik Haukeland måste upp ett snäpp. Backvärvningen i återvändande Mikael Wikstrand inger respekt men jag har svårt att se hur Färjestad ska vinna flera matcher i vinter för att man gör en heroisk försvarsinsats. Synonymt för båda lagen hittills har varit målrika matcher och jag väljer att fortsätta tro på det spåret.

ishockey, SHL
|
units: 2/5 - spelstopp: 15:15
Malmö – Färjestad
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.