Axel Olsson|17 september, 2023, 18:10

Jag väljer att spela på båda lagen gör mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Öster har en av ligans vassaste offensiver.

  • Östers anfallsduo Bergmark-Wiberg och Westermark hittas i skytteligans topp 3.

  • Västerås kommer få det svårt att hålla tätt. Därför ställs det högre krav på den egna offensiven. 

  • Det är en match som kan bli direkt avgörande i toppstriden.

Fortsätter att producera mål

Superettan bjuder på en så kallad sex poängmatch under måndagen. Topplagen Öster och Västerås ställs mot varandra och det kan bli en avgörande match i toppskiktet. Öster har nämligen en otrolig chans att knappa in på tabelltvåan, samtidigt som Västerås kan ta ett ännu stadigare grepp om en direkt-uppflyttning. Det är Öster som kommer in till den här matchen med bäst form, då man står på tre raka segrar i ligaspelet.

De har tveklöst en av ligans vassaste offensiver och fortsätter att producera mycket mål framåt. Anfallsparet Bergmark Wiberg och Westermark har gjort 23 ligamål tillsammans och det är få förunnat att ha två sådana målfarliga spelare. Öster har både förutsättningarna och truppen för att ta klivet upp, men det är tuff konkurrens i år. Det här kan bli ett tydligt vägskäl för säsongen, där det handlar om att hänga med eller att halka efter. Hur det än går tror vi inte att Öster går mållösa hemma på Visma Arena. De har gjort mål i tio raka ligamatcher och det finns inga tveksamheter kring den offensiva förmågan. 

Serieledningen i sikte

Västerås har stått för en otroligt stark säsong och satt sig i ett ypperligt läge, men i slutändan handlar allt om att knyta ihop säcken. Deras succé blir inte ett faktum förrän man slutat i topp 3 och knipit en av uppflyttningarna. Måndagens match blir av ännu större betydelse nu när serieledarna Utsikten tappade poäng under söndagen. Nu kan alltså Västerås kliva upp i serieledning och det skulle vara en otrolig boost inför slutspurten. Gästernas har dock upplevt en formdipp under den närmaste tiden.

De har tappat poäng i tre raka ligamatcher, två kryss mot Örebro och Brage, samt en storförlust mot konkurrenten Utsikten. Med det sagt är det oerhört viktigt att laget bryter den negativa trenden i en sådan betydelsefull match som denna. Trots formdippen vet vi vad det här laget kan göra – de hade åtta raka ligasegrar innan den här perioden. För Västerås del har ett stabilt försvar varit en avgörande faktor till deras framgång. Dock blir det tufft att mura igen när man möter ett starkt Öster, därför ställs det högre krav på den egna offensiven. Senast dessa två möttes vann Västerås med 2-1, mycket som talar för att det blir en liknande matchbild i returmötet. 

fotboll, Superettan
|
units: 3/5 - spelstopp: 19:00
Öster - Västerås
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.