Match: Barnsley-Newcastle (Championship) | Speltips: Över 2,5 | Odds: 1,75 | Spelstopp: 20:45 | Spelbolag: CherryCasino

Inte bara Champions League som gäller under tisdagen, det bjuds även på en hel del matcher i England och Championship. Barnsley tar emot serietvåan Newcastle och det luktar målrikt!

Barnsley inledde säsongen riktigt fint, men på slutet har motgångarna börjat avlösa varandra. Fyra förluster och ett kryss på de fem senaste ligamatcherna har gjort att man rasat ner till en 11:e plats i tabellen. Intressant är att man är ett av ligans målgladaste lag, nio av tolv spelade matcher har bjudit på minst tre mål, man har gått över 2,5-linan i 75% av samtliga matcher med andra ord.

För Newcastles del befinner man sig tvåa i tabellen efter åtta vinster på de tolv inledande matcherna. Senast besegrade man Brentford med 3-1 hemma och det var lagens fjärde seger på de fem senaste matcherna, två formkurvor som pekar åt olika håll för lagen med andra ord. Måste lyfta fram anfallaren Dwight Gayle som redan är uppe i nio fullträffar, en stark bidragande faktor till Newcastles framgångar i jakten på en återkomst i Premier League.

Tycker överspelet ser fint ut här, hemmalaget spelar som jag nämnde ovan väldigt målrika matcher och bortalagets offensiv är kanske seriens allra vassaste. Lägg därtill faktumet att fyra av de fem senaste mötena lagen emellan gått över 2,5-linan, varav tre av dessa möten till och med gått över 3,5-linan. Senast lagen drabbade samman tog Newcastle en förkrossande 6-1-seger, förväntar mig ett taggat hemmalag med revansch i sikte.

Över 2,5 spelas till 1,75, kan bli ett underhållande och målrikt möte det här! Lycka till vid rygg!