Match: Jönköping-Djurgården (Allsvenskan) | Speltips: 1X | Odds: 1,60 | Spelstopp: 18:59 | Spelbolag: Bethard

Sett till tabellställningen så är det två jämna lag som drabbar samman under måndagen i Allsvenskans fjortonde omgång. Mellan Jönköping och Djurgården så är det endast målskillnaden som skiljer lagen åt vilket gissningsvis kommer innebära en jämn match, kanske ett kryss? Om inte annat så har jag iallafall hittat ett spel som jag förutspår har en bra möjlighet att gå in.

Jönköping krigar på i botten och gör allt i sin makt för att hålla Hammarby på kvalplatsen bakom sig och det skiljer numera endast en poäng mellan lagen. Jönköping som startade säsongen strålande med segrar mot bl.a. Kalmar och Malmö har efter det haft det väldigt tufft. Senaste vinsten kom i mitten på April när man slog Gefle på hemmaplan men man har trots det tagit poäng i 9 av 13 matcher. Ja då förstår ni att det har blivit många kryss, rättare sagt hela 6 stycken och det är till stor del därför man ligger i botten nu.

På hemmaplan har man däremot varit starka säsongen rakt igenom även ifall det sällan blivit segrar så har man endast förlorat en match på hemmaplan och det var mot Norrköping, en match man kanske inte ska förvänta sig att ta poäng i. Som ni kan se nedan så har man på hemmaplan visserligen inte spelat mot några (förutom Malmö och Norrköping) topplag men man har gjort det bra under flera matcher i sträck.

Jönköpings sex hemmamatcher i Allsvenskan:
Jönköping-Malmö: 3-2
Jönköping-Gefle: 1-0
Jönköping-Falkenberg: 1-1
Jönköping-Norrköping: 0-2
Jönköping-Helsingborg: 1-1
Jönköping-Sundsvall: 1-1

Om vi istället går över till Djurgården så sitter man i en liknande sits med 15 inspelade poäng och en kvalplats hängande i ryggen. Man startade precis som Jönköping säsongen strålande men efter det har det gått desto tyngre. Jag tror det dock blir svårt för Djurgården att vinna idag då man har 5 raka förluster på bortaplan samtidigt som Jönköping är starka hemma. Jag testar 1X till 1,60x degen hos Bethard!