Match: Austria Wien-Rosenborg (Europa League) | Speltips: Över 2,5 mål | Odds: 1,85 | Spelstopp: 20:45 | Spelbolag: Bethard

Underbar dag igår, Tyskland löste först två mål åt oss till 2x pengarna och framåt midnatt så löste Sevilla mängder med hörnor till 2,20x pengarna. Jag har utan tvekan haft en lite sämre period, även om jag inte gått back så har det inte blivit så mycket plus som jag hoppats på. Nu känns det dock som att jag är tillbaka på rätt spår!

Hemmalaget Austria Wien har tagit sig ända till playoff i Europa League och är nu inte långt ifrån gruppspelet. Påvägen har man slagit ut Kukesi och nu senast slovakiska Travna. Båda dessa motstånd är verkligen flera klasser sämre än Wien och att man tagit sig vidare är ingen stor bedrift. Nu blir det dock desto svårare när man möter Rosenborg som åkte ur CL-kvalet på ett extremt snöpligt vis förra veckan. Det som jag hittar som intressant hos Austria Wien är att man ofta spelar målrika matcher i både Europa League och i den inhemska ligan. 16 av de 20 senaste matcherna har slutat med över 2,5 mål.

Rosenborg åkte som sagt ut ur CL-kvalet och fick istället en plats hit, här bör man ha en bra chans att ta sig vidare tycker jag med tanke på kvalitén på truppen. Faktum är att man mött bra lag i Europa i år och alla matcher har slutat med över 2,5 mål. Man är riktigt duktiga framåt men samtidigt väldigt benägna att släppa in mål, ibland flera per match trots att man vinner. I ligan ser det ungefär likadant ut, man spelar nästintill alltid målrika matcher och gör alltid flera mål. Nu möter man ett riktigt bra motstånd ikväll men jag kan tänka mig att man hemskt gärna får med sig ett bra resultat på bortaplan.

Lagen har mött varandra tre gånger tidigare, det var dock längesedan men dessa matcher slutade iallafall med över 2,5 mål. Med statistiken vi har och med tanke på att det är första rundan i playoffet så tror jag det blir målrikt. Båda lagen vill ha med sig bra resultat inför andra rundan och båda har stor potential framåt.