Match: PSV-Feyenoord | Speltips: BLGM | Odds: 1,61 | Spelstopp: 14:30 | Spelbolag: Bet365

PSV tar emot Feyenoord hemma i ligaspelet, och jag tycker hemmalaget målats upp som alldeles för stora favoriter. Jag ser detta möte som vidöppet och jag kan inte förstå hur den raka tvåan ger 5,50, tycker snarare det borde ligga runt 3,50-strecket.

PSV och hemmaplan i all ära, men Feyenoord är RIKTIGT formstarka just nu. Man kommer till matchen med sex raka segrar, senaste segern kom mot Manchester United i Europa League som de flesta säkert vet. Dessförinnan hade man fem raka segrar i ligaspelet, och man toppar tabellen före just PSV. Man har på dessa fem matcher mäktat med hela 15 mål framåt och enbart två insläppta, ett perfekt kvitto på tränare van Bronckhorst fina arbete med detta Feyenoord som på allvar kommer utmana om ligatiteln i år.

PSV då, jo även de har en riktigt fin form för dagen, förlusten mot Atletico Madrid i Europa League till trots. I ligaspelet har man inlett med fyra vinster och en oavgjort, och man skuggar Feyenoord i toppen av tabellen. Framåt har det blivit 11 mål, och ett enda mål har man släppt in. Har en stark känsla av det det till slut kommer stå mellan dessa två klubbar i kampen om ligaguldet. PSV är riktigt starka på hemmaplan, där man i regel inte alls brukar tappa många poäng. Men jag tycker bolagen satt oddsen lite konstigt och aningen orättvist, för värdet finns utan tvekan på Feyenoord eller X2-dubbelchansen. Den raka ettan till 1,60 är för lågt för att spela sett till förutsättningarna och Feyenoords sjuka form, det kommer absolut inte bli en lätt match för PSV att handskas med och här finns det risk för poängtapp.

Jag väljer att syna BLGM-spelet då denna match kan sluta precis hur som helst ur ett 1X2-perspektiv. PSV och Feyenoord har ligans bästa offensiv, det är två lag som verkligen vet hur man gör mål. 11 respektive 15 mål framåt på fem matcher är en tydlig indikation på högkvalitativ offensiv, och att båda lagen sätter varsin balja här ser jag som mycket troligt. Jag synar BLGM till 1,61, som känns BETYDLIGT säkrare än den raka ettan som ligger på samma odds. Lycka till vid rygg!