Edvin Lindelöf|18 januari, 2022, 14:03

Jag väljer att spela på att Södertälje vinner den här matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Södertälje kommer senast från en riktigt stark 2–0-seger borta mot topplaget BIK Karlskoga

  • Tingsryd har förlorat tolv av sina 14 senaste matcher

  • Södertälje har förstärkt laget den senaste tiden med namnkunniga nyförvärv som Dragan Umicevic och Greg Squires

  • Tingsryd släpper in flest mål i HockeyAllsvenskan samtidigt som offensiven brister

  • Södertälje har vunnit sju av sina åtta senaste matcher mot Tingsryd

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Södertälje vinner hos Coolbet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Profilen tillbaka

Södertälje har haft en turbulent säsong och det har speglat av sig på spelet och poängen man spelat in. Flera nyförvärv har inte kommit upp i förväntad nivå och lagets poängkung inledningsvis, Brett Pollock bröt kontraktet för spel i Tyskland och Schwenninger. Även sportchefen Mikael Samuelsson fick lämna sin post vilket gjort att krisrubrikerna haglat kring den klassiska klubben. Senaste tiden har dock klubben varit aktiv på spelarmarknaden och plockat in flera namnkunniga tillskott. Bland annat har klubbikonen Dragan Umicevic återvänt efter flera år utomlands.

För Tingsryds del har man haft svårt att hitta en jämnhet i sitt spel den här säsongen och överlag har den småländska klubben haft svårt att hävda sig mot lagen högre upp i tabellen. Truppen är inte särskilt stark sett till andra konkurrenter och med en liten plånbok är det svårt att locka spelare som på allvar kan vara skillnaden mellan vinst och förlust. Laget saknar offensiv tyngd och flera tapp från förra årets trupp har blivit kännbara. I en tuff bottenstrid gäller det att Tingsryd steppar upp för att undvika ett negativt kval.

Oroväckande förlusttrend

Det här blir en riktigt intressant match med tanke på tabelläget. Båda lagen ligger på varsin sida strecket för negativt kval och har spelat in 32 poäng på 31 matcher. När tabellen väl kommer summeras skulle det inte förvåna mig om det blir en kamp ända in i slutomgången, så varje poäng kommer spela roll. Här väljer jag dock att tro på hemmalaget som senast kommer från en imponerande vinst där topplaget BIK Karlskoga fick se sig besegrade med 2–0. Målvakten Nikita Tolopilo storspelade och nu gäller det att Södertälje kan följa upp med fler bra insatser. Nyförvärv i Dragan Umicevic och Greg Squires kommer garanterat höja det här laget och öka segerchanserna.

På andra sidan planen hittar vi Tingsryd och inför onsdagens match har man förlorat tolv av sina 14 senaste matcher. Laget saknar offensiv samtidigt som defensiven inte fungerat för fem öre den här säsongen. I en jämn bottenstrid kan det mycket väl vara tungan på vågen som gör att Tingsryd får spela negativt kval senare i vår. Södertälje kommer här senast från en viktig seger och har stärkt upp fint den senaste tiden. Här möter man ett lag som haft stora problem sett över en längre tid och jag tror att vi får se en hemmaseger.

ishockey, HockeyAllsvenskan
|
units: 3/5 - spelstopp: 19:00
Södertälje – Tingsryd
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.