Axel Olsson|18 oktober, 2021, 12:04

Jag väljer att spela på båda lagen gör mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • BLGM-spelet har suttit i sex av Besiktas sju senaste matcher.

  • Sporting Lissabon har vunnit fyra av deras fem senaste matcher.

  • Besiktas är betydligt starkare i hemmaborgen än på resande fot.

  • Sporting Lissabon och Besiktas står på vars noll poäng, därmed måste båda lagen jaga segern för att hinna ikapp Ajax och Dortmund.

  • Sporting Lissabon släppte in hela fem bollar mot Ajax i den första gruppspelsmatchen.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Båda lagen gör mål hos Comeon

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Suktar efter poäng

Vi hittar två lag som suktar efter poäng i grupp C. Turkiska Besiktas och portugisiska Sporting Lissabon är desperata att knipa poäng efter två raka nederlag. Nu är det båda lagens största chans till poäng när de möter varandra, för att kunna ha någon typ av chans mot Ajax och Borussia Dortmund behövs en seger här. Besiktas har fördelen av att ha ett grymt hemmastöd på plats och vi vet att de är betydligt starkare i hemmaborgen. De lyckades iallafall hitta nätet när de mötte starka Borussia Dortmund på hemmaplan. Hemmalaget har dessutom sex dagar tills nästa ligamatch då de möter Galatasaray, det är hela två mer vilodagar än vad Sporting Lissabon har till nästa ligamatch efter tisdagens CL-batalj.

Besiktas försvarsspel har däremot inte sett helt hundra-procentigt ut på sistone, snarare tvärtom. De har släppt in mål i sju raka matcher, där de bland annat mött sämre lag som turkiska Altay och Adana Demirspor. Gästerna Sporting Lissabon besitter väldigt mycket kvalitet i sin trupp, men de har inte fått visa det i CL-gruppspelet ännu. Vi tror på ett jämnt möte där Besiktas har fördel med hemmaplan, men gästerna har mer kvalitet i sin spelartrupp enligt undertecknad. BLGM-spelet har suttit i sex av Besiktas sju senaste matcher. Det är tre poäng som gäller för båda lagen och därmed tror vi på en svängig tillställning!

Jämnt möte

Portugisiska Sporting Lissabon har inte kommit upp i nivå under de två inledande gruppspelsmatcherna. De hittas längst ner i grupp C eftersom att de besitter en sämre målskillnad än turkiska Besiktas. Sporting Lissabon fick sig en rejäl känga i den första gruppspelsmatchen när de ställdes mot Ajax, matchen slutade med hela 1-5 till de sistnämndas favör.

I den andra gruppspelsmatchen blev Sporting Lissabon mållösa på Signal Iduna Park. Borussia Dortmund tog en viktig trepoängare och det var anfallaren Donyell Malen som levererade i målmaskinen Haalands frånvaro. I Primeira Liga besitter Sporting Lissabon en stark form och nu gäller det att börja prestera i CL-gruppspelet också. Där finns fortfarande en chans för gästerna att utmana topplagen Ajax och Dortmund trots den svaga starten i gruppspelet. De måste försöka vinna tisdagens batalj när de ställs mot likvärdiga Besiktas som också står på noll poäng. På förhand ser det ut att bli ett jämnt möte och portugiserna måste våga satsa mer framåt i hopp om att få utdelning. Gästerna har vunnit fyra av deras fem senaste matcher, vinsterna har tillkommit i ligaspelet och den inhemska cupen.

fotboll, Champions League
|
units: 2/5 - spelstopp: 18:45
Besiktas - Sporting Lissabon
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.