Daniel Jacobsson|18 oktober, 2022, 13:03

Jag väljer att spela på Chelsea i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Graham Potter och Chelsea har fem raka segrar.

  • Pontus Jansson är fortfarande skadad för Brentford, som är i stort behov av en stark backlinje.

  • Chelsea har fått igång Mason Mount, vilket är väldigt viktigt för Potter och laget.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Chelsea hos Pinnacle

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Ojämna

Kryss mot Bournemouth, överkörda av Newcastle och en viktig vinst mot Brighton är Brentfords senaste tre senaste matcher. En ojämn formkurva minst sagt och det är frågan hur man står sig när storklubben Chelsea besöker Community Stadium. Brentford leds framåt av anfallaren Ivan Toney den här säsongen men så fort någon saknas, framförallt i backlinjen, så blir det lite skakigt. Nu saknas Pontus Jansson i mittlåset och då har det saknats lite skärpa i försvaret, trots att man höll nollan mot frejdiga Brighton senast. Newcastle-torsken (1-5) lär ha gjort sitt i omklädningsrummet med andra ord.

Nu väntar en tuffare uppgift på hemmaplan när Chelsea gästar. Graham Potter har verkligen fått igång det här gänget efter att Thomas Tuchel fick sparken. Senast lagen möttes vann Brentford på självaste Stamford Bridge och den matchbilden lär vi inte få se här. Brentford är ojämna och något sämre än Chelsea i dagsläget och det lär räcka för att spika tvåan. Brentford stod för en stark insats senast men trappan upp till gästerna här blir för tungt.

Fin form

Chelsea har verkligen vänt på säsongen efter Graham Potter bytte Brighton mot The Blues och står nu på fem raka vinster. Fyra av dessa kommer i Premier League och det betyder självklart mycket. Nu har man chans att knappa in poäng på Manchester City i toppstriden efter deras förlust mot Liverpool i helgen som var. Potter har fått igång Mason Mount under senaste matcherna och det är såklart helt avgörande för en klubb som Chelsea, som behöver ett gäng formstarka spelare. Senast gjorde den egna produkten båda målen när Aston Villa avfärdades på bortaplan. Dubbelmötet mot Milan är säsongsavgörande för Chelsea.

Brentford är ett motstånd som Thomas Tuchel hade det tufft mot under sin tid, men som Graham Potter skall kunna avfärda med den här truppen och detta självförtroendet. Chelsea ser riktigt starka ut för tillfället och när man inte har någon Champions League-omgång att lägga fokuset på just nu är det fulla muggar på Premier League-mötet under onsdagskvällen. Här är Reece James out igen, vilket inte påverkade första matchen utan världens bästa högerback senast, men som i längden kommer behöva lösas. Chelsea löser det även utan James. Tvåan spikas.

fotboll, premier league
|
units: 4/5 - spelstopp: 20:30
Brentford - Chelsea
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.