Joakim Östman|18 oktober, 2022, 10:58

Jag väljer att spela på Real Betis i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i fyra av det fem senaste inbördes mötena.

  • Real Betis kommer från en 3-1 seger senast mot Almeria.

  • Cadiz tillhör botten av tabellen och hittas på en 19 plats i La Liga.

  • Real Betis har ett betydligt bättre lag och ska ses som favoriter.

  • Cadiz har bara spelat in två poäng på fem spelade hemmamöten.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Cementerar platsen i tabelltoppen

Real Betis fortsätter att cementera deras plats som ett topplag i La Liga och efter nio spelade omgångar ligger de fyra i tabellen. Det grön-vita Sevilla laget har imponerat under säsongsinledningen i såväl La Liga som Europa League. Real Betis toppar Europa Leagues Grupp C och efter poängen senast hemma mot Roma säkrades avancemanget. Formen är onekligen klanderfri och på det nio senaste matcherna har Real Betis bara ett nederlag och dessutom en väldigt imponerande seger på bortaplan mot Roma. Med tränare Manuel Pellegrini spelare Real Betis dessutom en väldigt underhållande och offensiv fotboll som gör att de är ett lätt lag att gilla.

Cadiz inledde La Liga säsongen katastrofalt och efter fem omgångar med fem raka förluster och noll mål framåt räknade nog alla ut dem. Cadiz har därefter verkligen vänt på skutan och under det fyra senaste matcherna är det obesegrade. En seger och tre oavgjorda resultat har gjort att Cadiz återigen har kontakt med övriga lag i tabellen. Spelschemat har dock varit relativt gynnsamt och den förlustfria sviten har byggts upp mot motstånd som Real Valladolid, Villareal, Espanyol och Girona. Sett till inledningen har det likväl varit ett steg i rätt riktning för Cadiz som nu hoppas kunna bygga vidare och blick uppåt från tabellbotten.

Botten mot Toppen

Formstarka Real Betis reser på onsdagskvällen för mötet mot ett förbättrat Cadiz där båda lagen går för att förlänga deras förlustfria svit. Cadiz tappat senast alla tre poängen i bortamötet mot nykomlingarna Girona efter en kvittering så sent som i den 102 minuten vilket var ett tungt slag. Real Betis i sin tur vann mycket övertygande hemma på Benito Villamarin även de mot ett par nykomlingar i form av Almeria. Slutsiffrorna skrevs till 3-1 och det vi framförallt tar med oss från det mötet är två mål signerade av mittfältsmotorn William Carvalho.

Ser vi till inbördes mötena mellan lagen har Real Betis haft ett rejält övertag det senaste säsongerna. Real Betis har vunnit fyra av det fem senaste matcherna och inför onsdagens match är det återigen favoriter. Real Betis har ett betydligt spetsigare och bredare lag och sett till säsongsinledningen ska gästerna ta tre poäng här. Oddset på 2.20 för Real Betis segern är även extremt högt satt och det är givetvis något vi bara tackar och tar emot. Visst har Cadiz ryckt upp sig på sistone men Real Betis är ett tuffare motstånd och ett lag i momentum vilket kommer visa sig i onsdagens drabbning. Detta blir ett möte mellan botten och toppen av tabellen och här synas Real Betis segern.

fotboll, La Liga
|
units: 2/5 - spelstopp: 19:00
Cadiz - Real Betis
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.