Kevin Andersson|18 oktober, 2022, 08:00

Jag väljer att spela på att Calgary Flames vinner den här matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Vegas må vara obesegrade men har vunnit mot lag som Chicago (knapp seger) och Seattle som båda kommer vara i botten av tabellen i slutet av säsongen.

  • Vegas målvaktsproblem kommer blottas i den här matchen mot ruskigt starkt motstånd.

  • Flames har vunnit bägge sina inledande matcher och det mot motstånd i form av de regerande mästarna Colorado Avalanche och bittra rivalen Edmonton Oilers.

  • Flames är starka på hemmais och gick 25-9-7 förra säsongen.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Starka hemma

Calgary Flames söker sin tredje raka seger här. De vann över Avalanche med 5-3 i sina hemmapremiär och vann sedan Battle of Alberta borta mot Edmonton med 4-3 i helgen. Flames hade en minst sagt händelserik försäsong där Johnny Gaudreau skeppades till Columbus och in kom Jonathan Huberdaeu i utbyte mot Mathew Tkachuk. Även Nazem Kadri anslöt till laget och Flames trupp är nog bättre än förra året.

Kadri har verkligen fått det att stämma. 32-åringen hade en nyckelroll i de regerande mästarna Avalanche när de tog Stanley Cup segern förra säsongen och har redan gjort tre mål på tre matcher i Calgary. Flames har även en av de mest underskattade spelarna i NHL i form av Elias Lindholm. Centern bidrog med 82 poäng på 82 matcher förra säsongen. Han gjorde även ett mål i premiären och har gjort två mål på de tre mötena med Vegas förra säsongen.

Flames stora styrka ligger i målvaktsspelet. Jacob Markström var en av de bästa målvakterna i ligan förra säsongen och räddade 22 av 25 skott mot Colorado, och spelade inte senast mot Oilers. Calgary är även extremt hemmastarka och jag tror dem kommer visa bristerna i Vegas och ta segern.

Målvaktsproblem

Vegas Golden Knights håller sig obesegrade även dem. De hade en minst sagt besvikelse till säsong 2021/22 vilket resulterade i att de missade slutspelet och vill inget hellre än att studsa tillbaka. De öppnade säsongen med en seger mot LA, följt av en 1-0 seger mot Chicago och senast vann man med 5-0 mot Seattle. Det är inte direkt några imponerande segrar de har tagit förutom kanske den mot Kings men Chicago och Seattle är båda lag som kommer att finna sig själva långt ner i tabellen vid säsongens slut.

Laget kämpar även mot problem på målvaktssidan. Robin Lehner är borta resten av året och deras alternativ Laurent Brossoit har en höftskada och kommer inte heller komma till spel. Logan Thompson stod i mål i de två första matcherna och var stabil. Den förra Coyotes målvakten Adin Hill startade i matchen mot Seattle. Men oavsett så har de inte spelat mot ett riktigt bra lag som Calgary och jag tror att de problemen som finns kommer blottas i den här matchen. Rak Calgary seger!

ishockey, NHL
|
units: 3/5 - spelstopp: 03:00
Calgary Flames - Vegas Golden Knights
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.