Joakim Östman|18 oktober, 2021, 12:07

Jag väljer att spela på krysset i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Det är ett skadedrabbat Milan som besöker Porto.

  • Porto är alltid starka hemma i Portugal på Estádio Dragão.

  • Porto har redan kryssat i en av deras två matcher i gruppen.

  • Båda lagen har inlett respektive ligaspel väldigt starkt.

  • De är två jämnbördiga lag som går upp mot varandra vilket ger oss en öppenmatch.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

X i matchen hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Starka säsongsinledningar

Mötet i Portugal på tisdagskvällen mellan Porto och Milan blir oerhört viktigt sett till gruppens läge. Dessa lag befinner sig i ett läge där poäng verkligen behövs om de ska lyckas avancera från den så kallade dödens grupp. Milan åker till Portugal med en väldigt skadeskjuten trupp. Giroud och Zlatan var dock tillbaka för Milan under helgens Serie A omgång vilket är vitalt för Milan. Giroud stod för ett mål i Milans galna match som slutade med en 3-2 seger mot Hellas Verona. Milan visade en enorm karaktär när de vände ett 0-2 underläge till seger med en reservbetonad elva. Milan har hela säsongen hittat sätt att vinna i ligaspelet trots skador vilket imponerar. I Champions League är de dock utan poäng efter två matcher. Där Milan ändå har stått för bra prestationer mot både Liverpool och Atletico Madrid. Det har varit  små marginaler emot Milan, vilket i dödens grupp har lett till att de just nu är gruppjumbo med noll poäng efter två omgångar.

Porto har gjort det marginellt bättre i denna gruppen och befinner sig på en tredje plats med en poäng inspelad. Porto har likt Milan även de gått bra i ligaspelet. Där är de ännu obesegrade efter åtta omgångar och hittas med det på en andra plats, en poäng bakom ligaledarna Benfica. Champions League gruppspelet inledde Porto starkt med en poäng borta mot Atletico Madrid. Senast stod de dock för en väldigt svag insats mot Liverpool där de förlorade med hela 0-5.

Viktiga poäng

Det kommer onekligen vara ett revanschsuget Porto som kliver in i mötet mot Milan. Porto är ett väldigt starkt lag hemma på Estádio Dragão trots den svaga insatsen mot Liverpool senast. De portugisiska giganterna har även enormt mycket erfarenhet av europaspel. De är också nästan alltid framme i slutspel när gruppspelen har summerats genom åren. Ingen av dessa lagen är ännu borta från chansen att ta sig vidare från denna gruppen. Därför blir poängen i detta möte extremt viktiga, kan nått av lagen dessutom få med sig en seger härifrån är man med i striden ordentligt igen.

På förhand är detta en väldigt öppen match och att sia om ett favoritskap hos något av lagen är väldigt svårt. Milan är på pappret något starkare vilket ska nämnas, dock med skadeläget de reser till Portugal med måste Porto känna att det har en väldigt bra möjlighet i detta mötet. Båda lagen har visat under inledning på säsongen att de är enormt svårslagna, de båda är ännu obesegrade i respektive ligaspel. Delade poäng blir mitt utgångstips i detta mötet. Matcher där poängen är extremt viktiga i har dessutom ofta en tendens att sluta med delade poäng. Mitt spel i detta mötet blir därför att syna krysset till ett väldigt fint odds.

fotboll, champions league
|
units: 1/5 - spelstopp: 21:00
Porto - Milan
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.