Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Andrew Calof har stått för två poäng på två matcher inledningsvis och forwarden får mycket förtroende av lagets tränare Sam Hallam

  • Brynäs har fem raka förluster och dessutom släpper man in alldeles för mycket mål

  • Växjö har fått tillbaka flera spelare och Calof har nu möjlighet att spela med skickliga pjäser som Richard Gynge och Robert Rosén

  • Brynäs är ett av seriens sämre lag i boxplay och Andrew Calof kommer få en stor roll i Växjös powerplay

  • Växjö har tre segrar på sina fyra senaste matcher och man kliver in här med bra form

Gått på tre kedjor

Brynäs tog ny sats inför den här säsongen när klubben plockade in Malmötränaren Peter Andersson i båset, men klubben har inte alls fått den effekt man önskade sig. Efter tolv matcher återfinns Gävleklubben på en trettondeplats och återigen är Brynäs ett lag som blir tvungna att kämpa i botten för att undvika negativt kval. Men än finns det hopp. Tar man någon trepoängare här och där studsar man upp rätt fort och kan utmana uppåt, men då krävs det just att spelet steppar upp både en och två nivåer.

För Växjös del finns det mycket positivt att plocka med sig från senaste omgångarna. Sam Hallams mannar har plockat tre segrar på de fyra senaste matcherna och återfinns nu på en topp 6-plats. Men det har varit ett tufft läge under senaste tiden. Mycket skador och sjukdomar har gjort att Växjö fått rulla på tre kedjor två matcher i rad, och det är ingen situation som är hållbar i mer än en match. Trots det vann man senast med 3–2 mot Luleå i VIDA Arena och det var en minst sagt imponerande skalp från ett decimerat Växjö.

Uselt boxplay

Men det fanns en viktig ingrediens i senaste vinstmatchen för Växjö som är värd att nämna, Andrew Calof. Kanadensaren har återvänt till Kronoberg efter två år i KHL och det har tidigare varit en av SHL:s mest sevärda spelare i det offensiva spelet. 27-åringen är en pålitlig poängplockare och senaste säsongen som Calof spelade i Växjö så stod han för 41 poäng på 52 matcher.

Nu har Växjö ett guldläge att formera en drömkedja med Richard Gynge, Robert Rosén och Andrew Calof. Men frågan är om man vill samla alla ägg i en och samma korg eller sprida ut trion? Ett som är säkert i alla fall är att Calof kommer få en stor roll i lagets offensiva spel och powerplay. I senaste matchen mot Luleå stod Calof för två assist och det skulle inte förvåna mig om det blir fler poäng här. Brynäs är inne i svag trend och dessutom släpper man in alldeles för mycket mål. Calof lär även lyfta Växjös powerplay och här möter man ett av seriens sämsta lag i boxplay. Andrew Calof att göra minst en poäng spelas till 1.80.

Speltips.se ger tipset:

Andrew Calof över 0.5 poäng hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 18/11 kl 20.30

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.