Joakim Östman|18 november, 2021, 13:12

Jag väljer att spela på att Athletic Bilbao vinner och insatsen tillbaka vid oavgjort i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Athletic Bilbao har vunnit fyra av det fem senaste inbördes mötena.

  • Levante har inte vunnit en enda match hittills denna säsongen.

  • Athletic Bilbao är obesegrade i deras sex senaste bortamatcher.

  • Levante har förlorat deras sex senaste hemmamatcher.

  • Athletic Bilbao har ett betydligt bättre lag och ska vara givna favoriter.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Athletic Bilbao DNB hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Svag period

Omgång fjorton i La Liga bjuder oss på ett möte mellan två formsvaga lag, där Levante tar emot Athletic Bilbao på hemmaplan. Fredagens gäster Athletic Bilbao hade en svag period före landslagsuppehållet, där de var utan seger i deras tre senaste matcher. Athletic Bilbao har som alltid det senaste säsongerna en extremt hög höjd men ofta har ojämnheten varit ett problem. Det har varit signifikativt för Athletic Bilbao även under inledningen av denna säsongen. Överlag har dock Athletic Bilbao inlett stark och hittas på en åttonde plats i La Liga. De har med en match mindre spelad fem poäng upp till serieledarna Real Sociedad. Athletic Bilbao har därför all anledning att var nöjda med säsongstarten inför detta mötet.

Levante har stått för en usel start på säsongen och hittas på en nittonde plats i La Liga. Med bara sex inspelade poäng kan vi inte annat än att konstatera att de har varit för dåligt. Levante har redan stått för ett tränarskifte och leds nu av Javier Pereira. Det har ännu inte blivit mycket bättre för Levante, sen Javier Pereira kom in har de bara tagit tre poäng på sex matcher. Inför mötet mot Athletic Bilbao är Levante dessutom fortsatt utan en enda seger denna säsongen.

Kvalitetsskillnad

Som alltid efter ett landslagsuppehåll är det svårt att sia om dagsformen hos lagen. Likväl när vi blickar mot fredagens möte mellan Levante och Athletic Bilbao kan vi konstatera att formen inför uppehållet inte imponerade. Båda lagen kliver in i detta mötet med förluster i ryggen från den senaste omgången. På förhand har vi ändå en tydlig favorit i Athletic Bilbao trots att deras form varit svag. Athletic Bilbao har ett betydligt bättre lag och kommer de upp i den höga nivå det kan hålla är detta en match som bara ska vinnas. Bekymret för Athletic Bilbao har dock varit att de har haft svårt att få med sig trepoängare. De har hittills redan kryssat sex matcher denna säsongen och deras oförmåga att vinna matcher är något det behöver få ordning på.

Levante ska i sin tur försöka vända på deras extremt dåliga hemmaplans spel där de har förlorat deras sex senaste matcher. Athletic Bilbao har vunnit fyra av det fem senaste inbördes möten och inte mycket talar för Levante denna gången heller. Athletic Bilbao har varit ett extremt svårslaget lag så här långt in på La Liga säsongen och de har ännu bara förlorat två matcher. De är dessutom obesegrade i deras sex senaste bortmatcher och jag ser därför inte att de förlorar mot bottenlaget Levante. Givet dessa förutsättningar väljer jag att syna en bortaseger i detta mötet, med dubbelchansen att ett kryss ger pengarna tillbaka.

fotboll, La Liga
|
units: 3/5 - spelstopp: 21:00
Levante - Athletic Bilbao
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.