Joakim Östman|18 december, 2021, 14:05

Jag väljer att spela på att båda lagen gör mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i tre av det fem senaste inbördes mötena.

  • I fyra av Leverkusen fem senaste matcher har båda lagen gjort mål.

  • I två av Freiburgs fyra senaste matcher har båda lagen gjort mål.

  • Leverkusen har gjort mål i 94% av deras Bundesliga matcher.

  • Freiburg har gjort mål i 75% av deras Bundesliga matcher.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Båda lagen gör mål hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Tappat momentum

Vi har kommit fram till den sjuttonde omgången av Bundesliga, vilket är den sista omgången innan ett längre vinteruppehåll. Freiburg tar hemma emot Leverkusen och här vill de avsluta snyggt med en seger. Freiburg har på många sätt varit Bundesligas succé lag så här långt in på säsongen. De har stått för deras bästa säsongsstart på elva år och hittas på en femteplats med tjugosex inspelade poäng. Tabelläget kunde dock varit ännu bättre men en sämre period med bara en seger på det sex senaste matcherna, har lett till att Freiburg tappat mark. Freiburg har tappat sitt fina momentum från säsongstarten och drömmen om att lyckas ta en topp-4 placering har blivit mer osannolikt igen på senare tid. Likväl har de bara en poäng upp till Hoffenheim på fjärdeplatsen och två poäng upp till söndagens motståndare Leverkusen.

Att Leverkusen skulle var med i toppen var desto mer väntat och en topp-4 placering gissar jag var ambitionen inför säsongen. Efter två säsonger med missat Champions League spel ser det lovande ut för Leverkusen denna säsongen. Leverkusen är dock utan seger i deras två senaste matcher där de tappat en tvåmålsledning i båda matcherna. Där först Frankfurt vände och vann med 5-2 och senast lyckades Hoffenheim rädda poäng, med två sena mål som innebar ett oavgjort resultat. En betydligt jämnare prestation måste Gerardo Seoane Leverkusen prestera om tre poäng ska bärgas innan vi går på vinteruppehåll.

Öppen match att vänta

Båda lagen kommer in i detta mötet med ett något stukat självförtroende efter att ha tappat poäng på senare tid. Formkurvorna hos det båda pekar neråt och här hade en seger varit vital, för att ta med sig en bra känsla in i vinteruppehållet. Endast två poäng skiljer dessa lagen åt på förhand och det blir därför extra viktiga poäng som står på spel. Favoritskapet i matchen är väldigt svårt att sia om då båda lagen är i en liknande form. Bayer Leverkusen är möjligtvis något starkare på pappret, men på hemmaplan måste Freiburg känna att det har en väldigt bra möjlighet i detta mötet. Jag väljer därför att hålla mig ifrån ett spel på resultatet i detta mötet.

Jag siktar istället in mig på ett målspel och då att båda lagen hittar nätet, vilket har suttit i tre av det fem senaste inbördes mötena. Båda lagen behöver få med sig ett resultat från matchen och här kommer det skapas målchanser åt båda hållen. Leverkusen har gjort mål i 94% av deras Bundesliga matcher denna säsongen, fyra av deras fem senaste matcher har även slutat med att båda lagen gjort mål. Likt är det i Freiburg där två av deras fyra senaste matcher slutat med att båda lagen hittat nätet. Även Freiburg har varit målfarliga under säsongen och de har hittat nätet i 75% av deras matcher. Givet dessa förutsättningarna känns därför spelet självklart, här hittar båda lagen nätet!

fotboll, Bundesliga
|
units: 3/5 - spelstopp: 15:30
Freiburg - Leverkusen
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.