Speltips:

Jag väljer att spela på att Frölunda vinner matchen med två mål eller fler. Min investering i detta spel blir 1/5 units!

Spela här på:

Frölunda -1.5 hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 17/12 kl 22:00

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Frölunda vann med 4-1 i Scandinavium tidigare under säsongen.

  • Frölunda har löst spelet i åtta av 13 hemmamatcher den här säsongen.

  • Frölunda har slagit Luleå med två mål eller fler i fyra av de fem senaste inbördes mötena.

  • Frölunda är ett av seriens bästa hemmalag.

Ett av ligans bästa hemmalag

Frölunda är tillsammans med Färjestad och kvällens motståndare Luleå seriens starkaste hemmalag och har den här säsongen endast tappat tio poäng inför hemmafansen. Det som dock måste nämnas är att man löser det här spelet i åtta av 13 hemmamatcher den här säsongen. Ett fullständigt sjukt facit och det är endast i två segermatcher på hemmaplan som man inte står som segrare med två mål eller fler. Ett av lagen som redan förlorat med två mål eller fler i Scandinavium är just Luleå, när en flyttad omgång spelades tidigare den här säsongen. 4-1 då och nu vill dessutom Frölunda vinna för att inte tappa mark i toppen. Supervärde!

Spelarmässigt har också Frölunda starkast spets på forwardssidan och att spelare som Rhett Rakhshani, Ryan Lasch och Johan Sundström ska hjälpa oss lösa det här spelet är ett faktum som gör det ständigt värt att spela på att Frölunda presterar offensivt när de spelar hockeymatcher. 50 mål har man mäktat med på 13 hemmamatcher. Ett snitt på strax under fyra mål i snitt. Luleå kommer behöva göra en stark insats defensivt här. Annars går det som det gjort i fyra av de senaste fem inbördes mötena lagen emellan. Att Frölunda vinner med två mål eller fler.

Starka på bortaplan – därav högt odds

Anledningen till att oddset på hemmaseger med två mål är så högt här har mycket att göra med Luleås facit på bortaplan den här säsongen. Det lag som tagit med sig flest poäng från bortaresor den här säsongen, men mot Frölunda har man som sagt problem. Förutom att man som nämnt förlorat fyra av de senaste fem inbördes mötena med Frölunda med två mål eller fler så har man redan en förlust bakom sig i Scandinavium den här säsongen. Här får man kriga för poängen och jag tror att man mycket väl tar ut målvakten och chansar vid ett eventuellt uddamålsunderläge.

Luleå har den här säsongen också klarat av att stänga ner defensivt på ett bra sätt. Minst insläppta mål i hela ligan och man har en stark defensiv och seriens bästa målvakt att tacka för det. Nu ställs seriens bästa offensiv hos Frölunda mot seriens bästa defensiv i Luleå. Matchen i matchen står någonstans mellan Ryan Lasch och Joel Lassinantti. Jag väljer sida här och jag tror Frölundas offensiv visar sig för stark i slutändan.

Speltips.se ger tipset:

Frölunda -1,5 hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 17/12 kl 22:00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.