Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Palmberg har gjort poäng i de tre senaste matcherna.

  • Palmberg har gjort sex poäng på fem matcher.

  • Palmberg är gjuten i Oskarshamns powerplay.

  • Det var en målrik match under torsdagen och Luleå såg då stundtals omotiverade ut.

  • Det kan vara dags för en efterlängtad seger för Oskarshamn, då måste Palmberg göra en bra match.

Viktig spelare för Oskarshamn

Oskarshamn gjorde det under inledningen av säsongen mycket bra och trots att man har elva raka förluster nu så är man ännu inte under det negativa kvalstrecket. Man gjorde också många av sina bra matcher utan sin tilltänkta spetscenter och förstacenter Rickard Palmberg som nu är tillbaka efter en lång tids skada. Hittills har han gjort sex poäng på fem matcher, vilket visar på hans vikt för Oskarshamns trupp.

Palmberg har också de senaste åren kontinuerligt producerat många poäng. Han gjorde 35 poäng på 53 matcher för Timrå i SHL innan han snittade ett poäng per match under en säsong i Belfast i Engelska ligan. Förra säsongen kom han tillbaka till Sverige och Oskarshamn och hann då med 13 matcher och 12 poäng. Han snittar alltså en poäng per match sedan han kom till Oskarshamn. Palmberg är också navet i Oskarshamns powerplay som han styr från sin högerposition. Det var succéartat mot Växjö för tre matcher sedan, förhoppningsvis kan man få utdelning här också.

Dålig insats trots seger

Luleå står alltså för motståndet till Oskarshamn även denna eftermiddag och även fast norrlandslaget vann under torsdagen så imponerade man inte alls. Oskarshamn vände 2-0 till 2-4 på en och en halv period och det har man inte råd att släppa till under lördagen för då kommer Oskarshamn att ta sin efterlängtade seger. Luleå är också lite upp och ner den här säsongen, det är inte samma stabilitet som under fjolåret och kanske kommer man inte riktigt upp i nivå här heller.

På bortaplan har man dock varit väldigt bra under större delar av säsongen och faktumet att Luleå är bra på bortaplan men inte såg bra ut under torsdagen gör att jag väljer poängspelet här, det känns mycket svårt att välja sida i matchen eller att sia kring huruvida det kommer att bli mycket mål. Den som vill göra det enkelt för sig väljer antingen att tro att Luleå löser det enkelt, eller väljer den intressanta 1X-linan om man tror på skräll. Jag tror att Luleå mycket väl kan vinna, men att Oskarshamn gör mål i matchen och då är Palmberg troligen inblandad.

Speltips.se ger tipset:

Rickard Palmberg över 0.5 poäng hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 18/12 kl 12:45

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.