Speltips:

Jag väljer att spela St Louis Blues ML i den här matchen. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Spela här på:

St Louis Blues ML hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 17/12 kl 19.00

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Blues har vunnit tre raka matcher.

  • Blues har vunnit de tre senaste mötena lagen emellan.

  • Oilers har förlorat fyra av sina fem senaste matcher.

  • Blues har vunnit sina fem senaste matcher mot lag från Western Conference.

Bröt Avalanches nio matcher långa poängsvit

Det var en oerhört fin uppvisning av de regerande mästarna St Louis Blues när man senast satte ett stopp för Colorado Avalanches poängsvit på nio raka matcher när man vann med 5-2 i Enterprise Center under natten till tisdag. David Perron stod för ett hat trick medans Vince Dunn och Jordan Kyrou gjorde varsitt. Jordan Binnington stod för 26 räddningar för ett Blues som nu är 21-8-6 för säsongen och 7-3-0 på de tio senaste med en segersvit på tre matcher. Ryan O´Reilly samt Oskar Sundqvist stod för vars två assister i matchen.

Under sin nio matcher långa poängsvit så gjorde Avalanche 36 mål framåt medans man bara släppte in 17, ett mycket imponerande facit. Det som är ännu mer imponerande är Blues förmåga att vinna mot ett tufft motstånd i uppsving. Blues gjorde två stycken power-play mål på bara 36 sekunder sent i den andra perioden efter att Nazem Kadri åkt på två utvisningar på raken för hög klubba. Blues är igång och jag tror man kommer vinna det här enkelt hemma i Enterprise.

Bröt en fyra matcher lång förlustsvit

Mikko Koskinen stod för 34 räddningar på 35 skott senast mot Dallas Stars när han fick sin hållna nolla sprucken av Tyler Seguin i en 2-1 seger för Oilers under natten till tisdag i American Airlines Center, lagen drog på sig totalt nio bestraffningar. I och med vinsten så bröt Oilers den fyra matcher långa förlustsviten man hade efter att ha tagit en 2-0 ledning i den första perioden. Zack Kassian öppnade målskyttet i fem mot fem spel vilket även innebar att han nu gjort tolv mål den här säsongen, assisten kom från ingen mindre än Connor McDavid.

Tränare Dave Tippett valde att låta sin stjärnor spela i olika kedjor den här matchen för att jämna ut anfallsspelet vilket visade sig bli en succé. Men Oilers har ett av ligans bästa power play och då valde han att sätta ihop Draisaitl och McDavid. Tillsammans med Chiasson så skapade man det andra målet när Chiasson körde en “no-look” pass bakåt till Draisaitl som satte pucken kyligt i kassen. Målet innebar Draisaitls 21:a den här säsongen och är nu också lagets bästa målskytt.

Speltips.se ger tipset:

St Louis Blues ML hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 17/12 kl 19.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.