Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Björklöven har hittat formen igen.

  • Björklöven har näst bäst målskillnad i ligan.

  • Väsby har släppt in hela 174 mål den här säsongen.

  • Väsby har löst vårt spel i 23 av 43 matcher den här säsongen, mer än varannan.

  • JT Brown har kommit igång för Björklöven och har gjort tre mål de senaste två matcherna.

Formen tillbaka?

Björklöven har börjat hitta tillbaka till formen som man hade före de två raka förlusterna mot Tingsryd och AIK och kommer till den här matchen med två raka segrar. I målprotokollet har också JT Brown skrivit in sig tre gånger under dessa två matcher och börjar nu tugga igång. Man kommer till den här matchen med femte bäst form i ligan och man möter här ett lag som har defensiva problem och som ligger sist i hela Hockeyallsvenskan. Björklöven måste bara vinna detta i kampen om en åtråvärd andraplats bakom Timrå i ligan och då tycker jag värde finns i att man också vinner med fler än ett mål.

Björklöven har också näst bäst målskillnad i ligan och det ska inte underskattas vid ett sådant här typ av spel. Näst flest gjorda mål samtidigt som man släppt in tredje minst mål visar på att man har vunnit flera matcher med marginal och att man framförallt är bra på att stänga matcherna när det behövts. Det här spelet tror jag dock kommer vara aktuellt från start, det är så jag läser matchen. Björklöven med tidig ledning bara trycker på och då orkar inte Väsbys defensiv.

Ihåligt försvar

Väsby är oberäkneliga, svåra att bedöma och krigar alltid för varje poäng. Men trots det så är de också sist i tabellen och har framförallt släppt in hela 174 mål bakåt den här säsongen. Väsby läcker totalt bakåt och då räcker det inte att man har flera skickliga spelare på de offensiva positionerna som hela tiden producerar poäng framåt, de stöttar inte försvararna och där tappar man så många viktiga poäng den här säsongen.

Väsby har också 26 förluster efter full tid den här säsongen och vid hela 23 av dessa tillfällen så har man förlorat med två mål eller fler. En statistik som helt klart talar för vårt spel. I mer än varannan match så förlorar man med två mål eller fler och nu ges vi alltså 1.60 på att en av kandidaterna till att gå upp i SHL ska lösa det, på hemmaplan dessutom. Bra värde och nu handlar allt om att Björklöven ska leva upp till förväntningarna.

Speltips.se ger tipset:

Björklöven -1,5 hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 18/2 kl 11.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.