Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Lyon har vunnit fem av deras sex senaste matcher.

  • Brest har förlorat två av deras tre senaste hemmamatcher i ligaspelet.

  • Lyon har stått för en riktigt bra säsong hittills. De har blandat sig in i guldstriden med PSG och Lille.

  • Lyon-trion Depay, Kadawere och Ekambi har mäktat med hela 33 mål i ligaspelet.

  • Brest blev utspelade av serieledarna Lille OSC i förra omgången. Lille slarvade däremot bort sina målchanser och matchen slutade 0-0, ett orättvist resultat sett till matchbilden.

Huserar i mittenskiktet

Vi bjuds på en spännande ligamatch i franska Ligue 1 under fredagskvällen. Det är hemmalaget Stade Brest som tar sig an formstarka Lyon hemma på Stade Francis-Le Ble. Vi är inne i den 26:e omgången av ligaspelet och dessa två lagen hittas på lite olika ställen i tabellen. Gästerna Lyon hittas i den absoluta toppen medan Brest befinner sig i det så kallade ingenmanslandet.

Närmare bestämt hittas hemmalaget Brest på en tolfteplats i tabellen. Laget har spelat in godkända 31 poäng efter 25 ligaomgångar, en poängskörd som givit Brest ett tryggt avstånd ner till bottenstriden. Klubben flyttades upp till Ligue 1 säsongen 2019/2020 och har etablerat sig till ett stabilt mittenlag på kort tid. Brest kommer senast ifrån ett starkt 0-0 resultat mot topplaget Lille OSC, men det var egentligen Lilles oförmåga framför mål som gav Brest en viktig poäng. Lille hade hela 15 skott under matchens gång och dominerade fullständigt, sett till matchbilden borde Lille tagit en viktig trepoängare. Nu får istället toppkonkurrenten Lyon möjligheten att besegra Brest under fredagskvällen. Brest har förlorat två av deras tre senaste ligamatcher i hemmaborgen, klubben är forfarande långt ifrån nivån som topplagen håller.

Utmanar giganten PSG

Franska Ligue 1 ser ut att bjuda på en väldigt spännande guldstrid den här säsongen. En strid som giganten Paris Saint Germain dominerat utan konkurrens i flera års tid. Men nu ser det äntligen ut som att PSG fått lite motstånd när det kommer till ligaguldet. Klubbarna Lille OSC och Lyon har presterat riktigt bra den här säsongen och har därmed en liknande poängproduktion som mästarna PSG.

I skrivande stund hittas Lyon på en tredjeplats i tabellen med 52 inspelade poäng. De har endast två poäng upp till PSG som dessutom har ett betydligt tätare spelschema med det stundande CL-slutspelet. Lyon har vunnit fem av deras sex senaste ligamatcher. Att laget gick förlorande mot Montpellier var inte särskilt rättvist, det var Lyon som spelade den bättre fotbollen men målvakten Lopes gav bort segern med ett svag ingripande vid en fast situation. Lyon har en klart bättre spelartrupp än hemmalaget och vi väljer den raka tvåan inför fredagen!

Speltips.se ger tipset:

Lyon vinner hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 17/2 kl 11.04

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.