Axel Olsson|18 februari, 2023, 13:00

Jag väljer att spela på Hertha Berlin över 2 hörnor i det här mötet. Spelet hittas genom verktyget “skapa ett spel”. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Hertha skapar i snitt 4,0 hörnor per match i säsongens ligaspel.

  • Hertha kommer senast ifrån en imponerande 4-1 seger mot Mönchengladbach.

  • Dortmunds motståndare snitter också fyra hörnor per ligamatch den här säsongen.

  • Hertha kommer pigga till det här mötet medan Dortmund spelade CL-slutspel i veckan.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Stark form men tufft matchande

Matcherna duggar tätt för tyska Borussia Dortmund som ställs inför en ny ligamatch under söndagen. De spelade så sent som i onsdags och det var ett spännande Champions League-möte mot Chelsea. Nu när slutspelet är igång kommer det bli en utmaning att behålla den fina formen då det är ett tufft schema som råder. Det var ett positivt resultat hemma på Signal Iduna Park och Dortmund sitter i förarsätet inför returen. Det gulklädda-laget verkar ha hittat en ny växel och de har en riktigt fin form sedan uppehållet.

Dortmund kommer till söndagen med fem raka ligasegrar, sju ifall vi även inkluderar CL och DFB Pokalen. Ett riktigt starkt facit och deras skadeläge har även ljusnat rejält. Det här är ett möte där Dortmund ska vara självklara favoriter, men det ska ändå tas i åtanke att det här är deras fjärde match inom loppet av elva dagar. Det kommer säkerligen roteras en aning eller kommer Terzic bestämma sig för tidiga byten ifall han upplever att kraften tar slut hos någon av spelarna. Det är svårt att behålla intensiteten i en sådan här matchperiod och därmed förväntar vi oss inte en lika aggressiv press från hemmalagets håll. Under söndagen är det faktiskt fokus på hörnstatistiken och vi kan konstatera att Dortmunds motståndare har ett snitt på 4,0 hörnor per ligamatch den här säsongen. Med ett snabbt omställningsspel kan man absolut ställa till lite oreda i Dortmund-försvaret.

Grym prestation senast

I stora delar av den här matchen förväntar vi oss ett Dortmund som dominerar och ett Hertha Berlin som står lågt med sitt försvar. Gästerna kommer säkerligen se sin möjlighet genom kontringsspelet, vilket de borde ha förtroende för med tanke på deras senaste ligamatch. Hertha Berlin överraskade nämligen mot Borussia Mönchengladbach och det var just deras omställningsspel som stack ut. De stod för hela fyra mål mot tabelltian och det var verkligen ett steg i rätt riktning.

De bröt den negativa spiralen och det var minst sagt en imponerande prestation från bottengänget. Nyckelspelaren Lukebakio fick göra sitt åttonde ligamål för säsongen och nyförvärvet Ngankam fick öppna sitt målskytte för den nya klubben. Det finns fart och fläkt i detta Hertha Berlin och ifall de kan komma upp i ungefär samma nivå kommer de absolut skapa chanser mot Dortmund. Fokus till hörnorna, Hertha Berlin har också ett snitt på stabila fyra hörnor per ligamatch, vilket är en bit över vår söndagslina. Laget testade en ny formation mot Mönchengladbach och det liknade en 3-5-2 där Richter och Plattenhar stod för bredden. De lyckades skapa just fyra hörnor i den här matchen och sett till formationsbytet och den starka prestationen väljer vi att syna det här intressanta hörnspelet!

fotboll, Bundesliga
|
units: 2/5 - spelstopp: 17:30
Dortmund - Hertha Berlin
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.