Jonathan Erlandsson|18 februari, 2023, 12:30

Jag väljer att spela på hemmalaget vinner och under 3.5 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • I fyra av Romas fem senaste tävlingsmatcher hemma har spelet gått in.

  • Både Roma och Verona är starkare lag på hemmaplan.

  • Hela 20(!) av Veronas 22 ligamatcher har slutat under 3.5 mål.

  • Roma har endast släppt in fem mål på hemmaplan i ligaspelet.

  • Verona är ligans sämsta bortalag med endast 4 inspelade poäng.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Roma och under 3.5 mål i matchen

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Starka hemma

Fjärdeplacerade Roma tar emot artonde placerade Hellas Verona hemma på Stadio Olimpico under söndagskvällen.
Roma föll i veckan borta mot RB Salzburg i torsdags med 0-1 efter ett sent mål av österrikarna. Förlusten innebar att man nu förlorat tre av de senaste fem matcherna och dessutom fick man Paulo Dybala skadad.
Hellas däremot har efter en eländig höst spelat upp sig under januari och är nu endast två poäng efter Spezia över strecket. Dock så är hela tio av lagets inspelade poäng efter nyår inspelade på eget gräs hemma i Verona.

Jose Mourinho och hans Roma startade 2023 väldigt lovande med tre segrar på de fyra första matcherna, men efter det har det inte gått lika bra. Och nu har man endast vunnit en av de senaste fem matcherna. Men det skall dock sägas att den enda hemmaförlusten kom i Copa Italia med en reservbetonad startelva och i ligan har man bara förlorat borta mot överlägsna Napoli med 1-2 och kryssat mot Lecce(1-1).
Bortaförlusten i veckans EL såg länge ut att sluta 0-0 och ett oavgjort resultat hade inte varit orättvist i en match där Roma skapade minst lika mycket som hemmalaget. Men förlusten till trots har man ett fint läge att avancera hemma i den eviga staden på torsdag.
Även om Mourinho alltid jagar nya troféer att stoltsera med så är det inget tvivel om att topp fyra och CL-spel till hösten är klubbens primära målsättning den här säsongen och man lär inte spara på krutet bara för att det vankas europaspel.
Olyckligt för Roma gick Paulo Dybala sönder senast och är troligen out här och argentinaren blir såklart inte lätt att ersätta. I övrigt har Pellegrini skadekänningar, medan Wijnaldum närmar sig comeback från start.

Har haft det extremt jobbigt på bortaplan

Hellas Verona har verkligen spelat upp sig efter nyår och klättrar i tabellen. Ännu ligger man understrecket, men sett till formen för Isak Hien och hans lagkamrater så är det nog bara en tidsfråga innan man lämnar nedflyttningszonen.
Men under söndagen möter man en riktig mardrömsmotståndare. 25 matcher borta mot Roma har slutat med hela 19 torskar och sex kryss, så sett till historieböckerna har man haft det väldigt tufft mot Roma.
Inte heller bortastatistiken talar för bortalaget då man endast spelat ihop 4 poäng på resande fot. Noll segrar, fyra kryss och sex förluster. Målskillnaden på 6-15 visar oss dessutom att det är väldigt målsnålt och linan under 3.5 mål har hittat hem i alla lagets bortamatcher.
Även totalt sett har laget varit inblandade i massor av under 3.5 matcher och i hela 20 av 22 ligamatcher har linan gått in.
En spelare som Roma måste hålla koll på är Cyril Ngonge som värvats in från Groningen. Den 22 årige mittfältaren har imponerat och gjort mål i sina två första matcher från start.
Milan Djuric och Thomas Henry är skadade. Och även Miguel Veloso och Ibrahim Sulemana är osäkra.

Även om mycket står på spel för båda lagen och att Hellas spelat upp sig, så är det framförallt på hemmaplan poängen skall tas. Och det gäller för Roma också, som är oerhört starka hemma. Och skall man vara med och bråka om topp fyra så behöver en sån här match vinnas.
Roma har varit oerhört stabila bakåt på hemmaplan den här säsongen och framåt har man trots avsaknaden av Dybala spelare som Tammy Abraham och El Shaarawy som har kvaliteten att avgöra det här.

fotboll, serie A
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:45
Roma - Hellas Verona
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.