Ny vecka startar igång och vi skall gå rakt in i en ny omgång av Svenska Superligan. Omgången drar igång under tisdagen när Storvreta gästas av Höllviken. Det är ett historiskt sett målrikt möte som väntar, de 5 senaste mötena har gått över 10 mål och som mest varit uppe och nosat på 17 mål. Storvreta förlorade mot Falun i veckan och fick se sin första förlust på 19 matcher. Mästarna vill studsa tillbaka, överspelet klickas i första perioden!

Match: Storvreta – Höllviken (Svenska Superligan) | Speltips: Över 2.5 mål – period 1 | Odds: @1.54 | Units: 4/5 | Spelbolag: Svenska Spel | Spelstopp: 19:00

Segersviten bruten

Storvretas långa och imponerande segersvit är bruten. Stormatchen mot IBF Falun blev slutet på den 18 matchers långa segersviten. Storvreta och Falun har mötts 3 gånger den här säsongen och det stod 1-1 i inbördes inför helgens möte där Falun tillslut vann. Storvreta startade matchen mycket lovande och hade en fin ledning i början av matchen. Falun steppade upp och hittade nätet i andra perioden. 3 raka mål i den andra perioden betydde att matchen var vänd och hemmalaget Falun hade tagit ett grepp om matchen. 3-2 blev både 4-2 och 5-2 i början av andra perioden och när Storvretas Alexander Rudd missade straff vid 4-2 underläge luktade det oflyt i Uppsala-laget. Men som så många gånger förut stegrar Storvreta upp och man skulle tillslut göra match av det igen när man reducerade två gånger om. 5-4 med cirka 3 minuter kvar. Man kom dock inte mycket närmare än så, Faluns superstjärna Alexander Galante-Carlström satte spiken i kistan med sitt 6-4 mål. Storvretas vinstsvit var bruten och man får starta sin resa mot en ny svit när Höllviken gästar IFU Arena under kvällen.

Storvretas möten med Höllviken i Svenska Superligan bjuder alltid på målexplosion, de har nått 10 mål eller fler i de 5 senaste matcherna mellan lagen. Förvånar mig inte ett dugg om det blir samma målrika match även denna gången, det finns mycket hög risk till det. Formstarka spelare i bägge lagen trots bortalagets tabellposition. Storvreta får se upp med Höllvikens storstjärna och även poängligaledare Johannes Wilhelmsson, som fortsätter att ösa in poäng för sitt Höllviken. Storvreta sitter dock inne på ett av Sveriges profilstarkaste försvar med landslagsspelare som Robin Nilsberth, Tobias Gustafsson och Mattias Samuelsson med fler.

De fem senaste mötena mellan Storvreta och Höllviken har gett oss målexplosion som sagt. Spelet klickas i period ett och här har ni statistik från de 5 senaste mötena. Slutresultat samt mål i första perioden:

  • Höllviken – Storvreta 2-12 (0-3 e. första)
  • Höllviken – Storvreta 6-11 (1-2 e. första)
  • Storvreta – Höllviken 9-3 (1-1 e. första)
  • Höllviken – Storvreta 6-9 (2-2 e. första)
  • Storvreta – Höllviken 5-6 (3-0 e. första)

Krigar vidare

Höllviken krigar vidare i bottenskiktet. Poängligaledaren Johannes Wilhelmsson är största anledningen till att Höllviken klarar sig från den absoluta botten. Man slåss med Helsingborg om att undvika den tredje bottenplaceringen. Poängligaledare Wilhelmsson kan vara anledningen till att skåningarna håller sig kvar i Svenska Superligan ytterligare en säsong. 7 omgångar kvar och väldigt viktiga poäng på spel, härnäst väntar Storvreta. Storvreta är inget lag man skall ta 3 poäng emot på förhand men Höllviken är absolut ett lag som kan skrälla mot större lag. Men Storvretas form, trots förlust senast skojar man inte bort. Den här matchen blir tuff att hämta poäng i, men framöver kommer flera matcher där Höllviken måste ta poäng i. Sirius borta, Pixbo hemma och Örebro borta är Höllvikens tre kommande efter Uppsala-äventyret.  Där skall man nog behöva inkassera minst 4 poäng för att ha fortsatt försprång på FC Helsingborg.

Målrika matcher och underhållande innebandy, det är två grejer som talar om för oss hur matcherna mot Storvreta brukar vara. Jag gav er de fem senaste resultaten ovan och vi ser klart och tydligt att det förväntas bli en del mål i den här matchen. Höllviken är ett lag som gör mycket mål trots sin tabellposition, det är omöjligt att ha en poängligaledare om det inte skulle vara på det sättet. Man hade inför matchen mot Mullsjö senast 4 raka vinster vilket är imponerande. Höllviken fortsätter kriga på i botten om att få förlängt kontrakt i högsta serien. Jag klickar överspelet i period ett och det känns mycket bra på förhand. Det har blivit minst 4 mål i Höllvikens tre senaste första perioder.

Speltips: Över 2.5 mål – period 1

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i 4 av de 5 senaste mötena mellan lagen.

  • Spelet sitter i 20 av Storvretas 25 matcher den här säsongen.

  • Det har blivit minst 4 mål i Höllvikens 3 senaste matcher. (Räknat i första perioden)

  • Höllvikens Johannes Wilhelmsson är i storform och toppar poängligan med sina 65 poäng på 25 matcher. En spelare som har klassen för att hota Storvreta.

Högst odds hittar jag hos Svenska Spel som ger 1.54. Min investering i detta spel blir 4/5 units!

Rygga till 1.54 hos Svenska Spel

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.