Under tisdagskvällen bjuds vi på flera ligamatcher i England, men inte i Premier League, utan längre ner i seriesystemet. Vi riktar blickarna mot Stadium of Light där Sunderland tar emot Gillingham i League One. Sunderland är fortsatt obesegrade i hemmaborgen den här säsongen.

Match:Sunderland-Gillingham(League One) | Speltips: 1 | Odds: @1.60 | Units: 3/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 20:45

Resan tillbaks

Sunderland har under de närmaste åren fått uppleva en så kallad total kollaps. Laget tillhörde Premier League säsongen 16/17 och slutade sist vilket gjorde att den anrika klubben fick börja om i Championship. Men förväntningarna att laget snabbt skulle vara tillbaka i högsta ligan blev inte riktigt uppfyllda, det slutade istället i ett mardrömsscenario och Sunderland rasade direkt ner i League One. Nu verkar det sexfaldiga engelska mästarlaget hittat rätt igen, Sunderland hänger med i toppen av tabellen och hittas i skrivande stund på en fjärde placering. Laget har dessutom en match mindre spelad än topp 3-klubbarna, en vinst under tisdagen skulle betyda att The Black Cats går upp på tredjeplatsen och petar därmed ner Portsmouth.

Sunderland har visat sig vara väldigt hemmastarka under årets ligaspel. Efter 31 omgångar är laget fortsatt obesegrade hemma på Stadium of Light, The Black Cats har hittills spelat 16 hemmamatcher den här säsongen och det har blivit åtta vinster och åtta oavgjorda. Sunderland har endast två förluster i League One, det ser ut som att tränare Jack Ross till slut hittat tillbaka till vinnarspåret för den anrika klubben som vi vanligtvis är vana att se i Premier League. Sunderland har gått obesegrade i deras tolv senaste matcher och tar sig alltså an Gillingham hemma på tisdagskvällen. Under januarifönstret tappade laget sin målskytt Josh Maja till Bordeaux, den unga anfallaren har mäktat med hela 15 mål för Sunderland den här säsongen. Ett tungt spelartapp alltså, men Sunderland agerade direkt på marknaden och knep åt sig Wigans anfallare Will Grigg. 27-åringen har öst in mål i Wigan, men har framförallt blivit mest känd för sinr amsa som de nordirländska fansen gjorde världskänd under EM 2016. Men nu har Will Grigg alltså skrivit in sig i historieböckerna på ett nytt sätt, nämligen som den dyraste värvningen i League Ones historia. Efter tre spelade matcher har Will Grigg ännu inte hittat nätet, men det är bara en tidsfråga innan anfallaren blir vital för Sunderlands målproduktion. Undertecknad tror på hemmaseger under tisdagen!

Ett lag som håller till på nedre halvan

Bortalaget Gillingham har blandat och gett rejält i årets League One. Klubben har visat sig vara stabila under åren och därmed tillhört League One under en lång period, men laget saknar den där sista spetsen för att kunna vara med och fightas i toppen av tabellen. Säsongen 12/13 vann Gillingham League Two och flyttades därmed upp i seriesystemet. Första säsongen i tredjedivisionen slutade med en sjuttonde placering, en slutplacering som sedan klubben erhållit under de närmaste säsongerna. De har nu tillhört League One i sex säsonger och visat sig vara ett lag som huserar på nedre halvan av tabellen.

Just nu hittas Gillingham alltså på en sjuttonde placering. Deras facit den här säsongen lyder tio vinster, sex oavgjorda och sexton förluster. I den jämna tabellen har laget endast tre poäng ner till nedflyttningsplatserna. Bortalaget är det laget som släppt in tredje flest mål i hela League One. Rochdale har alltså släppt in flest mål, hela 63 stycken, Scunthorpe hittas därefter med sina 57 insläppta mål. På tredje platsen hittas då bortalaget Gillingham med 53 insläppta. Laget har endast en vinst på sina sex senaste matcher, under morgondagen väntar en svår uppgift, topplaget Sunderland AFC som förväntas bli ett nummer för stora för bortalaget. Senast de två lagen möttes slutade i en 4-1 vinst för Sunderland, favoriterna har vunnit alla tre inbördes mötena.

Speltips: Sunderland vinner

Jag väljer att spela den raka ettan! Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Sunderland är obesegrade hemma på Stadium of Light den här säsongen.

  • Sunderland vann senaste inbördesmötet med 1-4 på bortaplan.

  • Sunderland slog League Ones transferrekord när anfallaren Will Grigg värvades in. Extremt målfarlig anfallare!

Högst odds hittar jag hos Unibet som ger 1.60. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.60 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.