Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Vita Hästen har förlorat nio av sina 15 senaste matcher

  • Timrå är HockeyAllsvenskans klart bästa lag och det är få som kan hota serieledarna

  • Lagen möttes senast för lite mer än en vecka sen och då vann Timrå med 4–1

  • Timrå får in backen Patrick Wiercioch i matchtruppen och det är en oerhört intressant förstärkning

  • Vita Hästen är seriens näst sämsta lag i spelet på hemmaplan

  • Timrå har tagit överlägset flest poäng på bortaplan bland lagen i serien

Nyförvärvet öser in poäng

Vita Hästen har haft lite problem sedan årsskiftet vilket gjort att man sjunkit en del i tabellen. En stor del beror på NHL-lånet Marcus Sörensens uttåg och avsaknaden av honom har varit stor. Istället har man plockat in offensiva kuggar som Mark McNeill, Alex Lavoie och Hunter Fejes som ska stå för det tunga artilleriet framåt, och hittills har det varit lite upp och ner från den trojkan. Lavoie har helt klart varit en succévärvning så här långt medan spelare som McNeill och Fejes har betydligt mer att bevisa.

För Timrås del fortsätter man att gå starkt i toppen av den allsvenska tabellen och om ett par omgångar kan man mycket väl säkra seriesegern. 20 poäng skiljer det ner till BIK Karlskoga som dessutom har två matcher mindre spelade och jag ser det som osannolikt att Timrå tappar det här. Men trots att man gått fram som ett lokomotiv genom hela säsongen så har man trots allt tre förluster på sina fem senaste matcher. Under helgen spelade man två matcher på två dagar och energinivån var inte på topp, ändå tog man fyra av sex poäng så det är ändå en helt godkänd siffra.

Förstärkning av intressant back

Nu har Timrå fått vila upp sig och det tror jag kan betyda mycket. Vita Hästen spelade senast i onsdags på bortais mot Kristianstad och väl där gjorde man inte sin bästa match, men vann ändå till slut efter att man vänt i slutperioden i en imponerande vändning. Men frågan är om Norrköpingslaget kan lyfta mer under den avslutande delen av grundserien? Formen har svajat rejält från början av oktober och flera bottennapp kan ibland blandas med riktigt starka prestationer.

Dock är det viktigt att man tar alla poäng man kan få framöver då Almtuna trycker på strax under för att ta en play in-plats. Även Modo finns med i leken om man skärper sig. Här ställs man dock mot ett otroligt bra lag i Timrå som dessutom får in backen Patrick Wiercioch i matchtruppen. Kanadensaren har ett imponerande CV med flertalet säsonger som ordinarie back i NHL och 30-åringen har nyligen bland annat gjort rejält med poäng i KHL, något som vittnar om klass. Timrå är seriens bästa lag på bortais och här möter man ett av seriens sämsta lag i spelet på hemmaplan. Gästerna klickas.

Speltips.se ger tipset:

Timrå vinner hos Coolbet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 18/2 kl 09.15

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.