Daniel Jacobsson|18 mars, 2023, 12:46

Jag väljer att spela på skottspelet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Vinicius Jr är Real Madrids bästa spelare den här säsongen.

  • Matchbilden på Camp Nou kan passa Real Madrid och Vinicius Jr kanon.

  • Vinicius Jr snittar 2,5 skott/per match i LaLiga.

  • Vinicius Jr ligger bakom det mesta i Real Madrids offensiv. Avslutar gärna själv.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Vinicius Jr Ö1.5 skott hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Kontrollerar

Barcelona har tagit kommandot i ligaspelet och stormar mot guldet i dagsläget. Nio poäng före tvåan och rivalen Real Madrid. Det här blir därför ett ganska avgörande möte, om det inte redan är avgjort till stora delar, och gästerna kommer behöva vinna det här mötet. Barcelona kommer till det här mötet med tre raka segrar och en pånyttfödd form efter deras uttåg i Europa League. Låt oss berömma Barca för deras ligasäsong såhär långt där man verkligen börjat hitta det man stått för tidigare år. Xavi Hernandez har fått ordning på den här klubben.

Det mesta grundas i det enorma bollinnehavet. Med det sagt, det finns faktiskt inte speciellt mycket spets i offensiven när Robert Lewandowski inte är i form. Hans start i Barcelona var väll att berömma, men jag är högst osäker till att han faktiskt passar in i det här laget. Nu skall vi inte klanka ner på deras offensiv för mycket överlag, man leder ligan och vinner sina matcher men det är riktigt många 1-0 segrar i år. Lewandowski är ett bra val när bollrullandet inte fungerar. Det återstår att se hur mycket man får ut av offensiven mot ett starkt Real Madrid under söndagskvällen. Ledning och kontroll är vad Xavi förespråkar.

Fokus på brassen

Vi byter inställning och går över till en spelare som verkligen sticker ut i mängden. I mina ögon är Vinicius Jr den bästa spelaren för dagen i det här laget och var en stor anledning till att man återigen tog sig vidare i Champions League. Han skapar så otroligt mycket chanser, för sig själv och sina lagkamrater, just nu och då är det mycket som går igenom honom i den här offensiven. Karim Benzema var också bra i veckan, men klev av med en smäll som han ådrog sig vid målet och det återstår att se om han spelar fullt här. Oavsett vad är det väldigt mycket som kommer gå genom brassen på kanten.

Vi lägger vårt fokus på Vincius Jr i det här mötet efter hans fina säsong. El Clasico iförsig, men Real Madrid kommer gå för att ta alla poängen här. Hemmalagets bollrullande kan passa Carlo Ancelotti och gubbarna ganska bra i och med omställningsspelet. Dessutom har man varit väldigt starka i defensiven senaste veckorna och då kan man säkerligen hålla tätt. Vi erbjuds dessutom inte 1,5-linan på Vinicius Jr så speciellt ofta, nästan aldrig om man skall vara ärlig, och då är det ett visst värde. Jag tror att vi kan få se betydligt mer lägen för Real Madrid än oddsmakarna tror.

fotboll, laliga
|
units: 4/5 - spelstopp: 21:00
Barcelona - Real Madrid
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.