Axel Olsson|18 mars, 2024, 14:20

Jag väljer att spela på Lyon -1,5 asian handicap i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Lyon är totalt överlägsna i Frankrike. Är påväg mot deras tredje raka ligatitel.

  • Lyon gjorde hela 25 mål på sex gruppspelsmatcher.

  • Dessa två möttes för ett par år sedan. Det slutade med 10-0 till Lyon efter två möten. Klasskillnaden kvarstår.

  • Benfica skrällde i gruppen. De lyckades att ta sig vidare på knappa nio poäng.

Upp till 1500 spelkrediter

Omsättningskrav: Utbetalningar exkl. spelkreditinsatsen.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Gruppspelet övertygade inte

I grupp A var det självklart att Barcelona skulle vinna gruppen. Spanjorskorna vann hela fem utav sex matcher och blev den klara ettan. Det såg desto jämnare ut mellan Benfica och Frankfurt när det kom till den viktiga andraplatsen, men Frankfurt ansågs vara starkare. Med det sagt får vi ändå säga att det var en liten skräll att Benfica tog sig vidare. Deras prestationer var inte så pass övertygande att vi trodde på ett avancemang, men de hade verkligen marginalerna på deras sida i vissa av matcherna.

Frankfurt var det bättre laget i returmötet och Benfica ska vara väldigt glada att de fick med sig en poäng därifrån. Samma gäller den sista gruppspelsmatchen där Benfica lyckades att kryssa mot Barcelona, där gästerna egentligen var överlägsna. Hemmalaget tar sig vidare på nio poäng, vilket är den sämsta poängproduktionen bland samtliga tvåor. Trots en väldigt fin ligaform är vi inte övertygade om att Benfica håller nivån för Champions League-slutspelet. De ställs inför ett rejält test när franska Lyon kommer på besök. Gästerna håller en klart högre nivå enligt oss.

Håller en klart högre nivå

Lyon är en av favoriterna att kamma hem hela turneringen. Fransyskorna har en otrolig ligaform och har dessutom levererat på en hög nivå i Champions League-gruppspelet. Väl hemma i Frankrike är dem totalt överlägsna och går nu mot ännu ett ligaguld, vilket skulle betyda att laget har lyft tre ligatitlar på raken. De är fortsatt obesegrade med 16 segrar och en oavgjord efter 17 ligaomgångar. Lyon är även obesegrade i Champions League-gruppspelet där det blev fyra segrar och två oavgjorda. Lyon kunde mycket väl gått rent, då laget var fullständigt överlägsna i krysset mot Slavia Prag.

Det andra krysset mot Brann Kvinner var mycket tack vare att Lyon drog på sig ett rött kort i den andra halvleken. De lyckades att göra 25 mål på sex gruppspelsmatcher och därför spelade dess kryssen ingen roll i slutändan. De var totalt överlägsna och besitter en ruskigt stark offensiv. Lyon och Benfica ställdes mot varandra för ett par år sedan – då vann Lyon med hela 10-0 efter två spelade matcher. Det var en tydlig klasskillnad mellan dessa två och den kvarstår fortfarande. Lyon är givna favoriter och vi tror att de sätter sig i ett bekvämt förarsätet efter det första mötet.

fotboll, champions league damer
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Benfica - Lyon
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.