Marcus Råsberg|18 mars, 2024, 10:54

Jag väljer att spela på Calgary ML i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Calgary behöver vinna för att hålla sig kvar i slutspelsracet

  • Calgary har sett bra ut senaste två matcherna

  • Dustin Wolf har storspelat

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Vunnit två raka

Natten till tisdag bjuds vi på match mellan två lag som ligger utanför slutspel och jagar Wild Card-platser i varsin division. Det är match i Calgary mellan Calgary Flames och Washington Capitals. Lagen har möttw en gång tidigare den här säsongen och då var det i Washington där Caps vann med 3-2 efter straffar där Evgeni Kuznetsov, som numera spelar för Carolina, avgjorde. Inför nattens match behöver båda lagen poäng och det bör kunna bli en jämn tillställning.

Det finns argument som talar till hemmalagets fördel inför nattens match. Calgary har sett bra ut senaste två matcherna och kommer till matchen mot Caps med två raka vinster i ryggen. Först vann de mot Vegas Golden Knights, som är en av de stora favoriterna att gå hela vägen och vinna Stanley Cup och senast vann de mot Montreal. Båda vinsterna var i Calgary så formen och självförtroendet på hemmaplan är det inget fel på.

Behöver fortsätta vinna

Washington är endast någon poäng från slutspelsplats i Eastern Conference inför natten match. Calgary är i ännu större behov av en vinst om de ska fortsätta vara relevanta i slutspelsracet i Western Conference. De ligger just nu åtta poäng från slutspelsplats och de har ett relativt bra spelschema med motstånd som de har goda chanser att vinna mot deras 14 sista matcher efter mötet med Caps, så slutspelsdrömmen lever för Backlands mannskap.

Jakob Markström är skadad för Calgary och senaste två matcherna har 22-åriga Dustin Wolf vaktat kassen för Calgary och han har gjort det med bravur. Han har endast släppt in tre mål på dessa matcher – ett mål mot Vegas och två mot Montreal senast. Det ger honom en räddningsprocent på närmare 96% på dessa två matcher. Målvakter har en tendens att hamna i form-toppar och svackor. Just nu har han en tydlig formtopp och det kan hjälpa Calgary att fortsäta vinna matcher. Calgary får chansen inatt!

ishockey, NHL
|
units: 2/5 - spelstopp: 01:30
Calgary - Washington
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.