Axel Olsson|18 mars, 2023, 10:15

Jag väljer att spela på båda lagen gör mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Djurgården har löst BLGM-spelet i samtliga fyra matcher i Svenska Cupen.

  • Häcken går som tåget och mäktat med makalösa 16 mål efter fyra cupmatcher.

  • Frågetecken kring Djurgårdens fysiska status. Fjärde matchen inom loppet av tio dagar.

  • Det är vinna eller försvinna som gäller. Vid ett eventuellt underläge kan ens forcering göra så att matchen öppnar upp sig rejält.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Häcken går som tåget

Svenska cupen har dragit ihopa sig och nu väntar en riktigt spännande semifinal under söndagen. Det är helt klart två av de starkaste lagen som drabbas samman på Bravida Arena. Ett häcken som vann SM-guld ifjol och ett Djurgården som också stod för ett starkt ligaspel, men framförallt ett starkt Europa-äventyr. Göteborgslaget har fortsatt på samma spår som ifjol och har verkligen gått som tåget i Svenska Cupens gruppspel. Skyttekungen Jeremejeff har lämnat men än så länge har det inte givit någon negativ effekt på laget, men det är för tidigt att säga ifall de klarar sig lika bra utan honom.

Hittills har flera spelare klivit fram i offensiven och delat på ansvaret när det kommer till målproduktionen. Bortsett från Jeremejeff har de fått behålla truppen intakt, ett styrkebesked då Häcken besitter ligans främsta mittfält. Det är varit full fart från minut ett av det här gruppspelet och Häcken har verkligen varit överlägsna i samtliga cupmatcher. De har fyra raka segrar och anfallsspelet har varit så kvickt och frejdigt som man hade hoppats på. De har gjort makalösa 16 mål på fyra matcher och söndagens batalj spelas hemma på Bravidas konstgräs, ett underlag som passar deras snabba anfallsfotboll. Trots vinsterna är det värt att notera att Halmstad och Trollhättan gjort mål på detta Häcken. Hemmalaget brukar bjuda på mål och vi tror inte på något undantag här.

Frågetecken kring den fysiska statusen

Det finns en del faktorer som gör att favoritskapet lutar åt Häckens håll. Hemmaplansfördelen och formen i gruppspelet är givetvis två aspekter, men den tredje är Djurgårdens tuffa spelschema. De har haft ett par hektiska veckor bakom sig och tyvärr blev det en snöplig avslutning på Europa-äventyret. De ska ha en stor eloge för att ha tagit sig hela vägen till sextondelsfinalen men marginalerna var inte på deras sida mot polska Lech Poznan. De har alltså spelat 120 minuter mot MFF och 180 minuter mot Lech Poznan inom loppet av sju dagar. Söndagens batalj blir alltså deras fjärde match inom tio dagar.

Det finns delade meningar kring detta. Det kan mycket väl påverka negativt då laget är trötta och saknar energin för att behålla samma intensitet. Samtidigt går det att diskutera ifall Europa-spelet har gjort att Djurgården är vana med ett högre tempo och är dessutom i en bättre fysisk form än motståndarna. I vilket fall som förväntar vi oss en väldigt jämn batalj och Djurgården kommer göra allt för att studsa tillbaka efter veckans Conference League-uttåg. De visade sin styrka i kvartsfinalen mot Malmö där de hämtade upp ett underläge två gånger om, till att sedan vinna en nervkittlande straffläggning. Det finns en mental styrka i detta laget som betytt att de haft en hög lägsta nivå under det närmaste året. Förhoppningsvis är nyförvärvet Oliver Berg tillbaka från sin sjukdom och det skulle vara ett väldigt positivt besked för gästernas offensiv. Kvaliteten finns hos bägge lagen och sett till tidigare matcher förväntar vi oss mål här också. Djurgården har löst BLGM-spelet i fyra raka Svenska Cupen-matcher och nu tar de sig an ett riktigt starkt Häcken.

fotboll, Svenska Cupen
|
units: 2/5 - spelstopp: 15:00
Häcken - Djurgården
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.