Joakim Östman|18 mars, 2023, 10:40

Jag väljer att spela på Dusan Vlahovic i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Dusan Vlahovic har snittar skott på mål var 86-minut i Serie A.

  • Dusan Vlahovic snittar 3,06 skott per match i Serie A.

  • Dusan Vlahovic är Juventus bärande spelare i offensiven.

  • Dusan Vlahovic bröt måltorkan med att hitta nätet i veckans europaspel.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Lyckad Europavecka 

Juventus går fortsatt starkt och bortsett från förlusten mot Roma för två veckor sedan kommer de från en väldigt stark resultatrad. Juventus har vunnit fem av deras sex senaste Serie A matcher, vilket gör Bianconeri tillsammans med Napoli och Sassuolo till ligans formstarkaste lag över den senaste fem-matchers perioden. Poängavdraget påverkar dock givetvis fortsatt tabelläget men faktum är att utan straffet hade Juventus hittats på 2-plats i Serie A.

Juventus har utöver starkt ligaspel under veckan även avancerat vidare till kvartsfinalspelet i Europa League, vilket ser ut att vara bästa möjligheten för Champions League spel kommande säsong.

Inter har i sin tur svajat i ligaspelet på sistone och två förluster på det tre senaste Serie A matcherna imponerar inte. Förlusterna har kommit mot Bologna och Spezia vilket är två lag Inter givetvis ska besegra sett till kvalitet. Vi kan konstatera att Inter har haft problem med spelet på två-fronter och marginalerna i topp-4 striden blir allt mindre.

Inter gjorde likväl jobbet i åttondelsfinalen mot Porto och summa summarum gör avancemanget förlusterna i ligaspelet mindre tunga. Inter fick även vad som får ses som en drömlottning i kvartsfinalen där Benfica kommer stå för motståndet.

Två-fronts spel i fokus

Som tidigare nämt spelade såväl Inter som Juventus under veckan europaspel och här handlar det att ställa om inför helgens Derby d’Italia. Det av lagen som kan hantera just två-fonts spelet bäst vinner med största sannolikhet detta så prestige fyllda möte. Förhoppningsvis hjälper dock matchens karaktär i sig att ladda om på nytt och förväntningarna är som alltid högt ställda.

Sett till tabelläget är det också minst sagt viktigt poäng på spel framförallt för Inter som inte har råd att stå för alltför många fler poängtapp. Formmässigt kliver dock Juventus in som det starkare av lagen och även fast Inter är ett starkt hemmalag ska inte gästerna underskattas.

Att sia om en favorit i söndagens Derby d’Italia är därför inte helt lätt och här väljer vi därför att avstå från spel på segrare. Här synas istället en specialare och då att Juventus anfallaren Dusan Vlahovic skjuter minst ett skott på mål. Dusan Vlahovic har haft en tyngre period målmässigt på sistone och frustrationen har varit tydlig men efter mål i veckan hoppas han nu kunna bygga vidare med nya kassar.

Dusan Vlahovic är Juventus farligaste spelare framåt och det är serben som ska ta avsluten när lägen ges. Under Serie A säsongen har Dusan vlahovic snittat 3,06 skott per match och här blir det självklara spelet på förhand! 

fotboll, Serie A
|
units: 3/5 - spelstopp: 20:45
Inter - Juventus
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.