Jag väljer att spela på att Sadio Mané går mållös i den här matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Mané har underpresterat rejält den här säsongen i både spelet och målproduktionen. Hittills har han sju mål på 25 ligastarter.

  • Mané har gått mållös i nio raka ligamatcher.

  • Leeds har endast släppt in tre mål i deras fyra senaste ligamatcher.

  • Leeds släppte endast in ett mål mot Manchester City förra omgången. Nykomlingen spelade med tio man i en hel halvlek.

  • Statistiskt sätt är Mané den spelaren som missat flest bra chanser i Liverpool den här ligasäsongen.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Mané gör INTE mål hos unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Nykomlingen som tagit ligan med storm

Välkända Marco Bielsa har tagit den anrika klubben Leeds United till nya höjder. Med sin erfarenhet och extrema träningsmetoder har Leeds United varit en frisk fläkt i säsongens Premier League. Som nykomling har laget visat sig vara totalt orädda och Premier League-kostymen har passat dem alldeles utmärkt. Efter 31 spelade ligamatcher hittas hemmalaget på en fin tiondeplats i tabellen med 45 inspelade poäng, lika många som storklubben Arsenal.

Det är få lag som lyckats besegra serieledarna Manchester City den här säsongen, men Leeds United är ett av dem. I förra omgången tog Leeds en bergtung seger mot Man City trots ett rött kort innan halvtid. Formen är god inför måndagens batalj och vi tror att Leeds kommer ge Liverpool en rejäl utmaning. Leeds-försvaret har endast släppt in tre mål i deras fyra senaste ligamatcher dessutom.

Världsstjärnan har underpresterat

Liverpool har ett par magiska säsonger bakom sig där de vunnit både ligatiteln och den ärofyllda Champions League. Men i den här säsongen har Liverpool verkligen fått komma ner på jorden igen. Klopps mannar har stått för en väldigt svag säsong när truppen har kantats av skadebekymmer och rejäla underprestationer. Under de kvarstående omgångarna har Liverpool fullt fokus på att hamna i topp 4, vilket är fortfarande fullt möjligt trots deras svaga ligaspel.

Den enorma dominansen Liverpool visat under de närmaste åren har givetvis satt höga förväntningar på Klopps gäng. Men flera av världsstjärnorna har inte alls kommit upp i den förväntade nivån, i den skaran hittar vi bland annat yttern Sadio Mané. Senegalesen har inte alls fått till det i varken spelet eller målskyttet. Det har endast blivit sju mål på 25 ligastarter i säsongens Premier League – förra säsongen slutade han på hela 18 fullträffar. Trots den svaga formen ryktas det frekvent om att Mané är påväg till Real Madrid, är Manés storhetstid i Liverpool över? Undertecknad tror i alla fall att 29-åringen går mållös igen när Liverpool ställs mot Leeds under måndagskvällen!

fotboll, Premier League
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Leeds - Liverpool
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.