SPELTIPS 19/5 inför Bayern München – Eintracht Frankfurt: Cupfinal i Tyskland!

Det är dags för final i tyska cupen, DFB-pokal. Finalen kommer att spelas på Olympiastadion i Berlin och i kampen om pokal ställs seriesegrarna och dominanterna Bayern München mot säsongens överraskning Eintracht Frankfurt. Klasskillnaden mellan lagen bör dock vara påtaglig, och således har vi hittat ett fint spel på asian handicapmarknaden.

Match: Bayern München – Eintracht Frankfurt (DFB-pokal) | Speltips: Bayern München -1,5 (Asian) | Odds: @1.71 | Units: 2/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 20:00

Dominanta ligasegrare

Bayern München har som vanligt stått för en alldeles fantastisk säsong. Laget lyckades tidigt säkra titeln som Bundesligasegrare, utan några som helst problem. Poängdifferensen ner till tvåan Schalke 04 skrevs till hela 21 poäng, något som verkligen påtalar vilken överlägsen särställning man har inom den tyska fotbollen. Laget var dessutom bara ett mål mot Real Madrid ifrån att gå till final i Champions League. Och även i tyska cupen, DFB-pokal, har man imponerat.

Totalt har man spelat fem matcher i cupen och tre av dessa har man vunnit förkrossande överlägset. I första omgången mot Chemnitzer vann man med 5-0, för att sedan vinna två tuffa matcher mot RB Leipzig och Borussia Dortmund. Väl framme i kvartsfinal krossade man Paderborn med 0-5 och i semifinalen gjorde man slarvsylta av Bayer Leverkusen med hela 2-6 som slutresultat. Storsegrarna har med andra ord avlöst varandra, något vi även finner bland ligaresultaten och målskillnaden i Bundesliga. 92 gjorda mål och 28 insläppta på 34 ligamatcher ger snitten 2,71 gjorda och 0,82 insläppta/match. Måldifferensen per match är därmed 1,89 i ligan.

Ser vi till de avslutande Bundesligamatcherna kan vi även där konstatera att man vunnit betryggande i dessa. Visserligen förlorade man sista matchen mot Stuttgart med 1-4, men då hade man ett mycket reservbetonat lag. I de andra tre avslutande matcherna vann man istället med siffrorna 0-3, 4-1 och 1-3. Värt att notera är att 4-1 vinsten var mot just Eintracht Frankfurt, lördagens finalmotståndare.

Något av säsongens överraskning

Eintracht Frankfurt, i sin tur, är lite av säsongens överraskning i tysk fotboll. Man slutade på en ganska så imponerande åttonde plats i Bundesliga efter att länge ha haft känn på Champions League platserna. Och i cupen har det såklart gått väldigt bra, med tanke på att man är kvalificerade för final. Frankfurts resultat har varit så pass imponerande att lagets tränare Niko Kovac är klar som ny manager för just Bayern München till nästa säsong.

Däremot så är lagets form på de senaste matcherna inte riktigt lika bra. På sina sex senaste matcher har man åkt på torsk i fyra. Flera av dessa fyra förluster, rättare sagt tre av dem, har dessutom varit ganska så stora. 4-1 mot Bayer Leverkusen, 0-3 mot Hertha Berlin och 4-1 mot nämnda Bayern München tyder på en ganska så svag defensiv. Nu ställs man alltså återigen mot Bayern München som har erkänt fruktade offensiva kvaliteter och är hungriga på ännu en titel. Med tanke på de senaste mötena mellan lagen tror jag detta blir en övermäktig uppgift för Eintracht Frankfurt. Asian handicapspelet har nämligen suttit i två av de tre senaste inbördes mötena som bjudit på följande resultat:

Bayern München – Eintracht Frankfurt 4-1
Eintracht Frankfurt – Bayern München 0-1
Bayern München – Eintracht Frankfurt 3-0

Speltips: Bayern München -1,5 (Asian handicap)

Klasskillnaden bör vara påtaglig när tyska cupbucklan ska delas ut. Dagens speltips blir således Bayern München -1,5 (Asian). Detta innebär att Bayern München måste vinna matchen med minst två måls marginal. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Bayern München vann ligan med förkrossande 21 poängs marginal till tvåan Schalke 04.

  • Bayern München snittar 1,89 i måldifferens per match i Bundesliga.

  • Spelet satt i 3 av Bayerns 4 sista Bundesligamatcher.

  • Spelet har suttit i 3 av Frankfurts 6 senaste matcher.

  • Spelet har suttit i 2 av de 3 senaste inbördes mötena, där senaste mötet för mindre än en månad sedan slutade 4-1 i Bayerns favör.

Högst odds hittar jag hos Unibet som ger 1,71 för spelet. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Rygga till 1.71 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Skrivet av |2018-05-18T15:53:13+00:0018 maj, 2018|DFB Pokal, Fotboll|0 kommentarer
19-årig idrottsentusiast med ett brinnande intresse för såväl inhemsk som utländsk fotboll. Sebastian kommer dagligen förse er med speltips där huvudfokus kommer att ligga på Allsvenskan och Superettan. Håll utkik på hemsidan för att ta del av hans tips.

Lämna gärna en kommentar

Vi använder cookies för ge dig en så bra användarupplevelse som möjligt. Du kan läsa vår cookie-policy här. Ok