Marcus Råsberg|18 maj, 2024, 10:54

Jag väljer att spela på Edmonton i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Oilers är starka på hemmaplan

  • Lagen har vunnit varannan match hela serien

  • Oilers är det bättre laget

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Oilers är bättre

Natten till söndag kan de avgöras i matchserien mellan Edmonton Oilers och Vancouver Canucks. Vancouver har skaffat sig en oväntad ledning med 3-2 i matcher efter att JT. Miller avgjorde med ca 30 sekunder kvar av den tredje perioden senast när Vancouver vann med 3-2 på hemmaplan i Rogers Arena. Nu flyttar matchserien tillbaka till Edmonton och Rodgers Arena och det är en måstematch för hemmalaget som behöver en vinst för att hålla sig kvar i matchserien och slutspelet.

Edmonton är ett bättre lag än Vancouver. Det är målvaktssidan som varit problemet för Edmonton i denna matchserie. Stuart Skinner har underpresterat och även om Calvin Pickard kommit in och spelat bra så har Oilers defensiv inte riktigt levt upp till förväntningarna av vad som krävs för att ta sig långt i ett slutspel. Nu måste Oilers vinna två raka matcher och mycket talar för att de, åtminstone, tar hem nästa match för att ta det till en sjunde och avgörande match.

Vinner varannan match

Det har varit en oerhört jämn matchserie mellan lagen. Samtliga matcher har slutat med uddamålsvinst och en av de fem första har gått till övertid. Ett tydligt mönster som går att hitta är att lagen vunnit varannan match. Vancouver vann den första och har hela tiden haft kommando i matchserien och Edmonton har ständigt kvitterat. Om det mönstret fortsätter som det gjort de första fem matcherna så ska Edmonton kvittera inatt.

Edmonton har bra stöd från hemmapubliken. De trivs i Rodgers Arena och i slutspelet har de endast förlorat en av fem matcher efter full tid på hemmais. Nu är det upp till bevis för McDavid och hans mannskap att ge laget chansen att ta sig hela vägen och vinna Stanley Cup. De har många pusselbitar på plats och allt annat än en vinst på lördag natt är ett stort misslyckande för Oilers. Jag väljer med dessa anledningar att placera Edmonton som segrare efter 60 minuter inför match sex och räknar med att vi kommer få en sjunde och dirket avgörande match mellan de kanadensiska lagen.

ishockey, NHL
|
units: 2/5 - spelstopp: 02:00
Edmonton - Vancouver
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.