SPELTIPS 19/5 inför Norrköping – Dalkurd: Hemmasegern klickas

Tre matcher i Allsvenskan under lördagen och vi lägger fokus på matchen Norrköping – Dalkurd där vi hittar ett väldigt fint odds på den raka hemmasegern. Detta i en match där Norrköping är rättmätig favorit efter en fin inledning på säsongen.

Match: Norrköping – Dalkurd (Allsvenskan) | Speltips: 1 | Odds: @1.68 | Units: 3/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 17:59

Stark säsongsinledning av Norrköping

Norrköping tippades som ett förväntat topp 7-lag inför säsongen och har hittills uppfyllt förväntningarna. Kanske till och med lite bättre än förväntat då vi hittar östgötarna på en fin tredjeplats i tabellen. Norrköping kommer från två raka bortamatcher mot Östersund och Göteborg som båda slutat med vinst och totalt 0 insläppta mål på 180 minuter fotboll, starka papper! Nu vänder man hem till NP3 Arena där man hittills i år tagit 9 av totalt 12 poäng. Det enda poängtappet var i senaste hemmamatchen mot Trelleborg där det blev förlust efter att Jordan Larsson på ett mycket fult sätt sparkat ner en motståndare vilket gjorde att Norrköping fick spela sista halvtimmen med en man mindre.

Bortsett från debaclet mot Trelleborg har man annars förlorat poäng på bortaplan. Årets hittills enda oavgjorda match kom mot Örebro och mot suveräna Hammarby räckte man inte till, förlust 2-1. Nu kommer Norrköping till lördagens match med bra form och en god möjlighet att hänga på i toppen. Vill det sig väl kan man när omgången summeras placera sig på en andraplats, då krävs det seger mot Dalkurd samtidigt som AIK förlorar derbyt mot Hammarby. Norrköping ser också fina ut i offensiven som ligger till god grund för de fem segrar man tagit hittills. Laget har producerat 13 mål framåt och det finns goda kvalitéer i spelare som Kalle Holmberg, David Moberg Karlsson och den danskegyptiske dribblern Alexander Jakobsen. Spelare som nu möter en defensiv som inte imponerat i inledningen av årets Allsvenska.

Bottenlag med svagt bortafacit

Dalkurd kommer till lördagens match med endast fyra ihopskrapade poäng. Formen är dålig där man förlorat sina tre senaste matcher. Alla fyra poäng har man dessutom tagit på hemmaplan. Bortaspelet är en mardröm för Dalkurd som på fem bortamatcher inte tagit en enda poäng och endast lyckats göra mål framåt i en av fem bortamatcher. Nu ska man möta topplaget Norrköping med segrar i tre av fyra hemmamatcher.

Ska Dalkurd ha chans att ta poäng krävs det att spelet stämmer i båda ändar av banan. 1-0 förlusten mot Djurgården senast kan ge sken av att defensiven stämde ganska bra, men man ska komma ihåg att Djurgården bara tre dagar tidigare laddat ur allt krut man hade mot Malmö i finalen av svenska cupen. Offensiven måste även den klicka, på hemmaplan har man fått till den men som tidigare nämnt inte på bortaplan. I offensiven handlar allt egentligen om två spelare, japanen Yukiya Sugita och skicklige anfallaren Mohammed Buya Turay. De tillsammans har gjort sju av Dalkurds åtta mål den här säsongen. I senaste matchen saknades Turay vilket syntes väldigt tydligt då Dalkurd endast mäktade med ett skott på mål. Buya Turay är även ett frågetecken inför lördagen och utan honom ser jag inte någon möjlighet för Dalkurd att gå segrande ur den här drabbningen.

Speltips: Norrköping vinner matchen

Dalkurd är otroligt svaga på bortaplan. Mot ett hemmastarkt Norrköping som dessutom visar på bra form ser jag inga skäl till att den här hemmasegern ska vara hotad. Mitt speltips blir den raka ettan till 1.68 hos Unibet. Här är några anledningar till varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Norrköping är ett bättre lag är Dalkurd i grunden, vilket syns tydligt i tabellen.

  • Norrköping har bra form och kommer från två raka segrar på bortaplan utan att släppa in mål.

  • Dalkurd är riktigt dåliga på bortaplan. 5 av 5 bortamatcher har slutat med förlust och noll poäng.

  • Dalkurd kommer till matchen med dålig form, laget har förlorat sina senaste tre matcher.

  • Norrköping har gjort mål i alla matcher hittills. Dalkurd har endast gjort mål i en av sina bortamatcher.

Högst odds hittar jag hos Unibet som ger hela 1.68 för det raka spelet, ett odds vilket måste utnyttjas. Min investering i detta spel blir 3/5 units.

Rygga till 1.68 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Skrivet av |2018-05-18T12:33:37+00:0018 maj, 2018|Allsvenskan, Fotboll|0 kommentarer
Favoritsporten är hockey där jag följer SHL, NHL och Hockeyallsvenskan dagligen under säsong. Spelar på all typ av ishockey men även på Premier League, Allsvenskan och landslagsfotboll. Spreadsheet: http://www.spreadsheet.se/eriknorin2019

Lämna gärna en kommentar

Vi använder cookies för ge dig en så bra användarupplevelse som möjligt. Du kan läsa vår cookie-policy här. Ok