Joakim Östman|18 maj, 2024, 11:20

Jag väljer att spela på över 5,5 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i fyra av Kanadas fem spelade matcher.

  • Spelet sitter i tre av Schweiz fem spelade matcher.

  • Kanada har snittat 5,00 mål per match under turneringen.

  • Schweiz har snittat 4,80 mål per match under turneringen.

Omsättningskrav: 1x – Min Odds: 1.80

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Obesegrade

Schweiz har motsvarat det på förhand höga förväntningarna inför turneringen och efter fem spelade matcher kan vi konstatera idel segrar. Enda poängtappet för Schweiz hittas hittills mot hemmanation Tjeckien som först avgjordes efter straffläggning, innan Kevin Fiala snyggt tystade hemmapubliken med den avgörande straffen.

Schweiz som spelade så sent som på lördagsförmiddagen hade inga problem alls att städa av vårt granland Danmark. Slutsiffrorna skrevs till tydliga 8-0 och Schweiz fortsätter därför imponera stort under turneringen. Framförallt är det rätt spelare som har gjort det för Schweiz och då syftar vi givetvis på NHL-spelare som Roman Josi, Nico Hischier och Kevin Fiala, så här långt in i turneringen finns det därför ingen anledning att inte tro på att Schweiz kan gå hela vägen.

Kanada är fortsättningsvis svårbedömda även fast det klarnande något efter lördagseftermiddagens möte mot Finland. Kanada inledde som väntat turneringen med fyra-raka segrar där brasklappen var poängtappet mot Österrike, där Kanada tappade 6-1 ledning i en galen tillställning som de sedermera vann på övertid.

Att Kanada således inte tog full pott mot det fyra mindre namnkunniga nationerna i gruppen var överraskande inför det första riktiga testet mot Finland på lördagen. Desto tuffare motstånd blev det och efter en sovande start var det 0-2 underläge redan efter 5-minuters spel, Kanada skulle dock ta över matchen och kvittera tillställningen två-gånger om, innan de tillslut kunde gå i från och vinna med 5-3.

Självklara valet

I vad som på förhand känns som gruppfinalen spelas på söndagskvällen mellan Schweiz – Kanada, även fast Tjeckien fortsättningsvis kan blanda sig i leken. Båda nationerna har gått obesegrade under gruppspelet hittills och sett till trupperna  i dagsläget är det gruppens två starkaste lag. 

Favoritskapet får likväl sägas vara Kanadas som trots att kanske inte yttersta spetsen matchar Schweiz trio Josi, Hischier och Fiala har en betydligt bredare trupp. Kanada visade också deras kvalitet när det väl kom igång efter den tuffa starten mot Finland och förhoppningsvis lärde de sig något av just den matchstarten. Oddssättningen är likväl något skev på förhand och Kanada hålls hos spelbolagen till större favoriter än vad vi gör på förhand.

Spelvärdet ligger därför på en schweizisk-seger men överspelet lockar främst på förhand då båda nationerna sannerligen har det gott ställt offensivt. Under turneringens inledande fem matcher har Kanada stått för 25-mål medans Schweiz i sin tur gjort 24-mål, de båda har även visat sig vara sårbara bakåt stundtals och här tror vi på en målglad gruppfinal.

Över 5,5 mål har suttit i fyra av Kanadas fem matcher samt tre av Schweiz fem matcher och det inget långskott inför söndagens möte. När över 5,5 mål dessutom dubblar pengarna finns det inte mycket att fundera över, givet förutsättningarna blir det därför det självklara valet inför Schweiz – Kanada!

Ishockey, Ishockey VM
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:20
Schweiz - Kanada
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.